Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan Työväenopiston joulujuhlaan, Valoa ja iloa -tapahtumaan! Opistotalon 1. ja 2. kerros (Helsinginkatu 26) täyttyvät erilaisista maksuttomista tapahtumista keskiviikkona 8.12. klo 14-20. Voit piipahtaa hetkeksi tai osallistua toimintaan koko iltapäivän ja illan ajan. Tarjolla on työpajoja, esityksiä, Joulu taiteessa -luento sekä joulujuhla, jossa esiintyvät opiston esittävän taiteen ryhmät.  Koko ohjelman näet täältä, käsityöpajat alla. Tapahtumassa on käytössä koronapassi.

Heijastinpaja  
klo 14–17, käsityöluokka, 1. krs, Non-stop-työpaja
Tee kivoja heijastimia! Leikkaa ja muotoile huopapaloja, ompele ja koristele nauhoja heijastimiksi. Työpajassa hyödynnetään avainnauhoja, lukkomekanismeja, huopaa ja kangastilkkuja sekä paljetteja, helmiä ja nappeja. Ideoidaan heijastimia eri tekstiilimateriaaleja yhdistäen ja ommellen. Työpajassa valmistat yhden lukollisen heijastimen ja saat lisäksi monta ideaa mukaasi.

Vaatehuoltamo – vinkkejä kestävään muotiin
klo 14–18, 2. krs. aula, Non-stop-työpaja
Työpajassa opetellaan napin ompelua, harjoitellaan vaatteiden paikkausta ja parsintaa, sekä pohditaan kestävän muodin perusasioita.

Koristenauha karkkipapereista
klo 15–18, Vanni, 2.krs, Non-stop-työpaja kaikenikäisille
Tule rypistelemään, taittelemaan ja pujottelemaan karkkipapereista joulukuusen koristenauha. Tekniikat ja työvälineet ovat yksinkertaisia ja sopivat kaikenikäisille, sekä tumpeloille että taitaville. Halutessasi voit tuoda mukanasi myös omia karkkipapereita.

Sytykeruusupaja
klo 17–20, käsityöluokka, 1.krs,  Non-stop-työpaja
Tule tekemään munakennoista ja parafiinista sytykeruusuja takkatulen sytykkeiksi tai saunanlämmitykseen. Revitään kennoista terälehtiä ja liimataan niistä kauniita ruusuja. Ruusut kastellaan sulatetussa vahassa. Kennoja ja parafiinia on paikan päällä, mutta voit ottaa myös omia tarvikkeita mukaasi. Ota mukaan ainakin pussi, millä kuljettaa ruusut kotiin. Työpajaan osallistuttuasi osaat valmistaa sytykeruusuja myös kotona.

Tervetuloa!

Kuva karkkipaperinauhoista Virpi Vesanen-Laukkanen