Konstrundan eli Avoimet ateljeet -taidekierros piristää koko Suomen kulttuurielämää tulevana viikonloppuna la-su 3.-4-9.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana kaikki kiinnostuneet voivat tutustua paikallisiin taiteilijoihin, käsityöläisiin ja muotoilijoihin heidän omissa työympäristöissään. Valtakunnalliseen tapahtumaan osallistuu vuosittain useita satoja kulttuurintekijöitä, tänä vuonna remmissä on noin 450 avointa ateljeeta.

Tapahtuman tarkoituksena on tehdä taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden työtä helpommin lähestyttäväksi. Samalla Konstrundan tukee osallistujien ammatillista toimintaa tarjoamalla uusia asiakaskontakteja ja verkostoja.

Tapahtuma on pyritty tekemään mahdollisimman matalakynnyksiseksi sekä osallistuville taiteilijoille että kävijöille. Ajatus on, että kuka tahansa voi poiketa avoinna olevaan ateljeeseen vaikka kesken viikonloppukävelyn. Rupatellakaan ei tarvitse, ellei itse niin halua.

Pääkaupunkiseudulla on mukana suuri joukko taiteilijoita ja kierrokselle voi lähteä vaikkapa Puu-Vallilasta, Kumpulasta, Myllypurosta, Herttoniemestä tai Tapanilasta…. Lisätietoa avoimista ateljeista koko Suomen alueelta löytyy tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.konstrundan.fi/fi/ateljeet. Linkistä löydät myös kaikki työhuoneet, henkilöt ja lyhyet esittelyt kuvineen. Ateljeet ovat avoinna la-su 3.–4.9. kello 11–17.

Konstrundan-taidekierros on kävijöille avoin ja maksuton.

Teksti: Tupu Mentu