Loka-marraskuussa järjestettävä kolmen torstai-illan mittainen luentosarja käsityön ja tekstiilien ajankohtaisista ilmiöistä on monelle jo perinne. Eikä ihme, tänä syksynä on vuorossa jo 11. kerta.

Tekstiilikulttuuriseuran ja Helsingin työväenopiston yhteistyössä järjestämässä Tekstiiliä mennen tullen -luentosarjassa tarkastellaan tekstiilikulttuuria mennen ja tulevan kohdatessa tässä ajassa. Miltä tekstiilin tulevaisuus näyttää, kun tieto ja ymmärrys sen historiasta muuttuu? Luentosarja on osa Tekstiilikulttuuriseuran toiminnan 50. juhlavuotta.

29.10.2020 klo 16.45-18.15

Hihansuusta sukanvarteen – arkeologisia tekstiililöytöjä Ravattulan Ristimäeltä, arkeologi Jaana Riikonen

5.11. 2020 klo 16.45-18.15

Luontopohjaisia väriaineita materiaalimarkkinoille, dosentti, luonnonväriainetutkija Riikka Räisänen, Helsingin yliopisto, BioColour-hanke

Liinavaatteet lähitarkastelussa – arkeologisten ja kansatieteellisten tekstiilien kasvikuitumateriaalit, väitöskirjatutkija, KM Jenni Suomela, Helsingin yliopisto

12.11.2020. klo 16.45-18.15

Ioncell – koivusta ja puuvillajätteestä uusia tekstiilikuituja, tekniikan tohtori Marja Rissanen, Aalto-yliopisto

Infinited Fiber – kun jäte muuttuu kuiduksi, tuotepäällikkö Kirsi Terho, Infinited Fiber Company

Luennot järjestetään Opistotalon Viipurinsalissa turvavälit huomioiden. Voit tulla paikan päälle tai seurata luentoa suoratoistona Helsingin työväenopiston YouTube-kanavalla. Luennot myös tallennetaan ja ne ovat katsottavissa YouTubessa lähes kahden viikon ajan. Linkit kunkin illan luentoon julkaistaan myöhemmin – seuraa Opistosta käsin -blogia sekä Helsingin työväenopiston somekanavia!

Kuva: Unsplash