Meille ompelusta nauttiville on tarjolla todellinen herkkupala Yle Areenassa. Tänä keväänä sinne ilmestyi ohjelma: Suuri ompelukisa eli The Great British Sewing Bee. Ompelukisasta on Areenassa tarjolla kaudet 5. ja 6. eli 18 jakson verran hyväntuulista kisaa Britannian taitavimman kotiompelijan löytämiseksi. Kisailun lomassa kokenutkin ompelija oppii vaateompeluun liittyviä tekniikkaniksejä ja paloja tekstiiliteollisuuden kehityksen historiaan.

Ohjelmasta on tehty aiemmin kaudet 1.-4. ja parhaillaan Britanniassa esitetään ohjelman 7. kautta. Kaikki ompelusta kiinnostuneita kannustan lähettämään Yle Areenan palautesivun kautta toiveita näiden muiden kausien tulemisesta Areenaan meidän nähtäväksi. Ohjelmalle on myös tulevaisuudessakin tulossa jatkoa, Britanniassa on parhaillaan kauden 9. kilpailijoiden haku käynnissä.

Ohjelmasarjasta on myös julkaistu kirjoja, jotka sisältävät osan kisassa tehtyjen vaatteiden kaavat ja ompeluohjeet. Suomalaisenkin kotiompelijan kesä on pelastettu, kun voi tulevien kesäkuukausien aikana haastaa itsensä valmistamaan uusia vaatteita kotoa löytyvistä materiaaleista.

Minna Apelgren