Viikonloppuna päättyi kahden viikonlopun kestänyt kurssi, missä valmistettiin vaatteita vanutetusta villaneuloksesta. Kurssi alkoi lämpöisen syyssään vallitessa, joten takit, jakut ja liivit olisivat silloin soveltuneet ulkokäyttöön. Viikonloppuna sää muuttui nopeasti talviseksi, mutta nyt vaatteet lämmittävät viileissä sisätiloissa ja osa sopii käytettäväksi ulkotakkien alla.

Vanutettuja neulosmateriaaleja on monenlaisia. Merinovillainen laatu on ohuempaa ja pemeämpää kuin karkeammasta villalaadusta valmistettu neulos, osaan on lisätty myös tekokuitua ja silloin neuloksen hinta on huokeampi.

Vanutetun neuloksen työtapoina voi käyttää aivan samoja saumarakenteita kuin ns. normaalin villakankaan ompelussa. Mutta vanutuksen vuoksi materiaalit ovat rispaantumattomia, joten leikattuja reunoja voidaan käyttää sellaisenaan esim. vaatteen helmassa ja hihansuissa. Kurssilla opiskelijat ideoivat omien vaatteiden mallit ja saumarakenteet. Kurssilla valmistetu vaatteet olivat vuorittomia paitsi sininen päähine, johon ommeltiin trikoovuori.

Keväällä 2023 järjestetään kurssi Villasta vaatteita talveen ja kesään, koodi H232273, ilmoittautminen alkaa 29.11.

Kaikki alla olevat kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla kuvan päällä.

Jakku vanutetusta villaneuloksesta.

Takki vanutetusta villaneuloksesta

Jakku käsin huovutetusta kankaasta.

Raglanhihainen takki vanutetusta merinovillaneuloksesta.

Viitta vanutettu neulos

Punainen takki vanutetu villaneulos.

Musta takki villakankaasta

Jakku käsin huovutetusta villakankaasta.

Jakku vanutetusta villaneuloksesta. Reuna puuvillaneulosnauhaa.

Jakku vanutetusta villaneuloksesta.