Tekstiilitaiteilijat TEXO:n ja Taiteilijat O:n yhteisnäyttely avautuu syyskuussa Suomenlinnassa. Näyttely nostaa tavanomaisia, usein huomaamattakin jääviä asioita uudella tavalla esille. Näyttelyn teokset muodostavat monitulkintaisen ja ajatuksia inspiroivan kokonaisuuden.

Ihmisen ja luonnon kohtaaminen ovat näyttelyn teeman ytimessä. Ilmastonmuutos ja saastuminen pakottavat ihmisen muuttamaan toimintaansa ympäristöystävällisemmäksi. Luonnonmateriaalien arvostus, uusien materiaalien kehitys sekä materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrätys ovat nousseet uuteen merkitykseen – kiertotalous on korvaamassa kertakäyttökulttuurin.

Näyttelyssä on vahvasti mukana uusmaterialismin käsite, jonka mukaan ihminen ja materiaali ovat erottamattomia. Materiaali on tietotaidon kuljettaja, jonka välityksellä sosiaaliset, kulttuuriset ja historialliset jatkumot saavat muodon. Uusien materiaalien kehittäminen ja käyttö sekä materiaalien kierrätyksen mahdollistamat oivallukset haastavat näkemään toisin.

Näyttelyn ovat kuratoineet kuvataiteilija Kaisu Koivisto ja muotoilija Teemu Salonen. Näyttelyn on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa, joka järjestetään tänä vuonna 3.-13.9.2020.

Näyttelyssä nähdään teoksia 19 taiteilijalta ja yhdeltä työryhmältä:
Paavo Halonen, Soile Hovila, Leena Hyttinen, Inka Kivalo, Hanna-Kaisa Korolainen, Siina Levonoja, Mirja Marsch, Laura Merz, Annukka Mikkola, Hanna Peräkylä, Inni Pärnänen, Johanna Pöykkö, Anu Saari, Johanna Suonpää, Janna Syvänoja, Riitta Turunen, Päivi Vaarula, Virpi Vesanen-Laukkanen, Aoi Yoshizawa sekä työryhmä Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola ja Kaija Poijula

Ester Primavera. Virpi Vesanen-Laukkanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ester Aurora. Virpi Vesanen Laukkanen

Paikka
HAA Galleria (entinen Galleria Rantakasarmi)
Suomenlinna C 1
00190 Helsinki

Avoinna
3.-27.9.2020
ti–la 12–18, su 12-16

Kaikissa näyttelyyn liittyvissä järjestelyissä noudatetaan viranomaisten suosituksia ja määräyksiä. Huolehdimme turvaväleistä ja saatavilla on käsidesiä ja kasvomaskeja. Ethän saavu paikalle, jos sinulla on edes vähäisiä flunssan oireita.