eli lyhennettynä TPO2/2019 -ryhmän opinnot käynnistyivät Helsingin työväenopistolla tammikuussa.

Uudessa ryhmässä on 11 motivoitunutta opiskelijaa ja myös tämä ryhmä (kuten syksyllä 2018 käynnistynyt perusopintojen ryhmä) opiskelee uusiutuneen opetussuunnitelman mukaan. Opintokokonaisuus kestää n. 2,5 vuotta ja sisältää 19 opintopisteen opinnot.

 Tutustumisen jälkeen käynnistyi kokonaisuuden ensimmäinen kurssi, nimeltään Naisen muotokuva, jossa jokainen kevään kuluessa suunnittelee ja toteuttaa pehmeän naisveistoksen. Kurssi käynnistyi luennolla, jossa perehdyttiin taidehistorian erilaisiin naiskuviin ja pehmeään taiteeseen. Seuraavalla kerralla leivottiin ja muotoiltiin herkullisia naishahmoja sekä voi- että piparitaikinasta; kuvassa Riikan vihreäsilmäinen kaunotar. Hahmoista osa syötiin ja osa jäi näytteille Silkkikutomon vitriiniin muutamaksi viikoksi.

 Viikon kuluttua jatkettiin hahmon ja asennon piirtämistä sekä muotoiltiin pienoishahmoja muovailusavesta. Tällä viikolla jokainen piirsi jonkun vartalonosan kaavan ja valmisti sen saamastaan materiaalista.

 Talvilomaviikon aikana on kotitehtävä ideoida omaa näkökulmaa teemaan ja luonnostella erilaisia naishahmoja. Jatkoa prosessista Osassa 2.

 

Kuva: Tupu Mentu