Tällä viikolla aiheena on kudottu koru. Liven aikana 24.3. klo 15-16.30 ehtii valmistaa yhden korun.

Koru valmistetaan kankaankudonnan menetelmällä; korun kutomista varten rakennetaan pienet ”kangaspuut” nuppineulojen ja lankojen avulla huokoiselle alustalle. Alustana voi toimia esim. korkkipannunalunen tai muu alusta, johon voi pistellä nuppineuloja. Pieni alusta on hyvä teipata pöytään kiinni, ettei se liiku.

Koru suunnitellaan ruutupaperille (ruudun koko n. 0,6 – 1 cm) ja suunnitelmaa käytetään työn pistelyalustana. Luotuun loimeen voidaan pujottaa helmiä ja riipuksia ennen kudontaa. Koru kudotaan kanavaneulan ja langan avulla. Koru voidaan viimeistellä riipukseksi, jolloin siihen pujotetaan ripustusnauha (helmien kanssa tai ilman) tai se voidaan kiinnittää hakaneulaan tai rintakorupohjaan.

Varaa tarvikkeet valmiiksi, jotta pääset heti työskentelemään kanssamme:
-alusta, johon työ kiinnitetään valmistamisen ajaksi: korkki, styroks, aaltopahvi jne.
-ruutupaperia, esim. ruutuvihkon sivu tai itse viivoitettu ruudukko (mitä paksumpi lanka, sitä suurempi ruutu) ruudun koko n. 0,6 – 1 cm
-lankoja: puuvilla, pellava, hamppu, sekoite, villa, efektilangat jne.
-metalliriipuksia, helmiä, erilaisia reiällisiä koristeita. Langan pitää mahtua 2-kertaisena helmen tai riipuksen reiästä
-n. 10 cm pätkä ohutta metallilankaa, jonka avulla helmet pujotetaan loimiin (tai ompelulanka ja ohut neula, joka mahtuu helmen läpi)
-nuppineulat ruutusuunnitelman ja loimilankojen kiinnittämiseen alustalle
-lyijykynä (värikynät, jos suunnitelman haluaa värittää)
-sakset
-kanavaneuloja (erikokoisia) kutomiseen. Kaarevakärkinen on erityisen hyvä.
-haarukka kuteen kiristämiseen

Tervetuloa, pääset mukaan Teams-tapahtumaan tästä.

Teksti ja kuvat Seija-Sisko Mustonen