Tervetuloa Opistosta käsin Live -etätapahtumaan 19.5. klo 17.30-19. Kevään viimeisellä kerralla virittäydytään kesään ja tehdään sudenkorento ja perhonen pienistä lasihelmistä.

Tapahtuman aikana tutustumme helmitöiden tekemiseen ja työskentelemään pienien lasihelmien ja metallilangan parissa. Lähetyksen aikana teemme sudenkorennon ja perhosen helmistä ja metallilangasta pujottelemalla. Työn tekeminen ja mallin valmistaminen käydään läpi alusta loppuun. Voit valmistaa oma kesäiset koristeet yhdessä kanssamme ja saada vinkkejä omaan työskentelyysi.

Työskentelyn ja työn rakenteen opittuasi voi varioida erilaisia sudenkorentoja ja perhosia, vain mielikuvitus on rajana. Isoreikäisillä helmillä työskennellessä työn voi tehdä myös lasten kanssa. Valmiilla työllä voit koristella kesäisiä kukkakimppuja tai valmistaa kortteja kesän juhliin. Tapahtumaan voivat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet. Tule kokeilemaan helmitöitä!

Voit varata tarvikkeet valmiiksi esille, jolloin pääset aloittamaan yhtä matkaa kanssamme.

Perhosten ja sudenkorentojen valmistamiseen tarvitset:

  • Lasihelmiä 4 mm, helmi voi olla särmikäs lasihelmi tai isokokoinen siemenhelmi
  • Putkihelmiä 7 mm
  • Pieniä lasihelmiä eli välihelmiä kokoa 2,6 – 3,0 mm
  • Taipuisaa metallilankaa paksuus 0,25-0,35 mm. 0,3 mm paksuinen metallilanka sopii parhaiten. Metallilangan tulee mahti neljä kertaa 4 mm helmestä läpi.
  • Sivuleikkurit tai muu työvälineen ohuen metallilangan katkaisuun
  • Pyörökärkipihdit, jos sellaiset löytyvät kotoa. Pärjäät myös ilman.
  • Alustan helmille

Pääset osallistumaan Teamsissa järjestettävään avoimeen tapahtumaan tästä linkistä. Osallistujien mikit on mykistetty; voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta.

Tervetuloa!

Sivun alareunassa olevaan kommenttikenttään voit kirjoittaa palautetta kevään Opistosta käsin Live -tapahtumista.

OHJEET SEURAAVISTA LINKEISTÄ:

Sudenkorento

Perhonen

Ohjeet ovat katsottavissa 18.6. 2021 saakka.

Kuvat ja teksti Minna Rautiainen