Kestoside voi muuttaa afrikkalaistytön tai -naisen elämän, koska hän pääsee kuukautistenkin aikana kouluun ja töihin. Anna lahja afrikkalaiselle naiselle ja tule ompelemaan yhdessä kestositeitä to 9.12. klo 17-20!

Työpaja järjestetään yhteistyössä ProMarttojen kanssa Opistotalon käsityöluokassa, Helsinginkatu 26, 1. krs. Marttaliitto toimittaa siteet Malawiin ja Etiopiaan kumppanijärjestöjensä kautta. Ommellaan siteille myös kauniita pussukoita lahjoituskankaista.

Työpajassa opit, miten kestoside tehdään. Tarvikkeet ovat pajassa valmiina, mutta voit tuoda mukaan myös omia kankaita: puuvillakangas, trikoo, flanelli, vahakangas, frotee, nukattu collegekangas, puuvilla- tai bambufleece ja PUL-kangas ainakin soveltuvat hyvin kestositeisiin. Blogissa aiemmin julkaistussa jutussa kerrotaan tarkemmin, mitä kangasta mihinkin kerrokseen voi käyttää. Välikerroksiin soveltuvat myös hyväkuntoiset kierrätyskankaat, mutta uloimpiin kerroksiin tulevien kankaiden tulee olla uusia tai uutta vastaavia. Kaikkien kankaiden tulee olla pestyjä.

Tervetuloa mukaan!

Kuva Kristiina Tergujeff