Anna ja Toivo -nuket valtaavat Oulunkylätalon ompeluluokan lauantaina 14.3. klo 10-16. Tapahtuma, jossa ommellaan nukkeja, on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Anna ja Toivo ovat UNISEFin hyväntekeväisyysnukkeja. Nukelle etsitään koti, joka lahjoittaa nukesta UNICEFille 20-40 euroa. Lahjoitukset käytetään lasten suojelua, terveyttä ja koulutusta edistävään työhön.  UNISEF-nuken idea syntyi Italiassa 1988 ja Suomessa nukkekampanja lähti käyntiin vuonna 2002. Suomalaisten UNISEF-nuket ovat keränneet varoja yhteensä jo yli 800 000 euroa. https://www.unicef.fi/vapaaehtoiset/unicef-nuket/

Tule työväenopistolle ompelemaan nukke tai sille vaatteita! Tarvikkeet kaavoista kankaisiin löytyvät paikan päältä. Opettajan ohjauksella voit ommella ja neuloa nukelle alusvaatteita, uimapukuja, yöpukuja, urheiluasuja sekä arki ja juhlavaatteita sisä- ja ulkokäyttöön. Voit valmistaa nuken myös alusta alkaen itse valmiiden kaavojen ja ohjeiden mukaan. Valmiit nuket ja vaatteet lahjoitetaan UNISEFille, joka etsii nukeille kodit.

Tervetuloa ompelemaan hyvää!

Teksti Elisa Koskinen, kuva Ulla Meskanen