Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opinnäytetyönäyttely. ”Jalkaisin sain kulkea läpi aurinkokunnan, ennen kuin löysin ensimmäisen langan punaiseen pukuuni.” (Edith Södergran, Rosenaltaret 1919)

Helsingin työväenopiston Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuus on kolmen vuoden pituinen matka vaateompeluun ja -suunnitteluun. Olemme tehneet matkaa yhdessä ja itseksemme, luokkahuoneissa ja koronaeristyksessä olohuoneen nurkassa. Olemme inspiroituneet väreistä, kuoseista, materiaaleista, menetelmistä ja toisistamme.

Matkalla -näyttely yleiskuvaa näyttelyssä esillä olevista vaatteista.

Lopputyönäyttelyssä 25 opiskelijaa esittelee vaatteen tai vaatekokonaisuuden avulla, mitä on oppinut omalla matkallaan. Nähtävillä on matka-, etätyö-, koti- ja lokoiluvaatteita – vaatekaapin peruspilareita ja tulevia klassikoita. Avaamme vaatteen suunnittelu- ja työprosessia sekä kerromme, miksi ompelemme.

Tule tutustumaan kotiompelijoiden suunnittelun taidonnäytteisiin! Voit seurata meitä myös instagramissa @Matkallanayttely  https://www.instagram.com/matkallanayttely/

Näyttely on avoinna
30.8.–14.9.2022 ma-pe 9–21 (pe 9.9. klo 9–13), la-su 10–16
Opistotalolla, osoitteessa Helsinginkatu 26, 2 krs. Helsinki

Haku uusiin Hyväksi kotiompelijaksi ryhmiin

Uudet ryhmät aloittavat tammikuussa 2023.  Haku koulutukseen käynnistyy 30.9. Lue tarkemmat ohjeet artikkelilinkistä.