Museot ovat pääkaupunkiseudulla kiinni, mutta pienempiä näyttelytiloja on avoinna.

Galleria Forsblomilla on 31.1. saakka Jacob Hashimoton teoksia, jotka ovat syntyneet koronaepidemian aikana. Eristäytyminen sai Hashimoton pohtimaan ihmiskunnan historiaa ja eri aikoina maailmalla levinneitä kulkutauteja. Värikkäät teokset koostuvat kerroksittain ripustetuista eri kokoisista, useimmiten ympyränmuotoisista osista, jotka on kiinnitetty toisiinsa langoilla. Ne luovat toivoa tässä haastavassa ajassa. Pääkuvassa teos Passing Through.

The Very Landscape of Mythologies, yksityiskohta

Lux järjestetään tänä vuonna vasta helmikuun lopussa, mutta valotaidetta on esillä Kaapelitehtaalla Suomen valotaiteen seura FLASHin ja taiteilijajärjestö MUU ry:n yhteisnäyttelyssä 31.1. saakka.

CrafrCornesista voi 24.2. saakka hakea inspiraatiota ja ideoita tekstiilien korjaamiseen, paikkaamiseen ja parsimiseen. Esillä on useiden tekijöiden teoksia parsituista sukista teemaa yllätyksellisemmin käsitteleviin valokuvateoksiin. Näyttelyllä halutaan kiinnittää huomiota tuotteiden kestävään käyttöön ja lisätä korjaamisen arvostusta. Näyttelyn on tuottanut Taitoliitto, joka on valinnut vuoden 2021 käsityötekniikaksi parsimisen ja paikkaamisen.

Huolehditut, Elina Ahonen

 

Jacob Hashimoto: Progress, Galleria Forsblom, Yrjönkatu 22

Material Light, Muu Helsinki, Nykytaidekeskus, Tallberginkatu 1 C, Kaapelitehdas

Parsittu ja paikattu, CraftCorner, Eteläesplanadi 4