Onko makramee sinulle uusi tekniikka etkä ole kuullutkaan makrameesulista? Kaipaatko toisten käsityöntekijöiden seuraa ja yhdessä tekemisen innostavaa ilmapiiriä? Tule etäkurssille tutustumaan aiheeseen ja tekemään yhdessä!

Milloin? Keskiviikkona 13.5. klo 17-18.30 ja 19.30-20
Missä? Opetus tapahtuu Zoom-verkkosovelluksen kautta
Kenelle? Aloittelijalle ja kokeneelle, lapselle ja aikuiselle
Hinta? Maksuton

Toukokuisen illan aikana pääset harjoittelemaan makrameen tekemistä, kun opit tekemään lankaisen sulan. Makrameesulka soveltuu niin aloittelevalle käsityön- tai makrameentekijälle kuin myös kokeneellekin tekijälle. Sulan voi valmistaa monenlaisista materiaaleista ja se muodostuu yksinkertaisista solmuista. Erityisen hyvin tarkoitukseen sopivat paksut puuvillalangat, jotka hapsuttuvat helposti. Esimerkiksi Lankavan Minimop soveltuu tarkoitukseen, sillä se on löyhäkierteinen ja avautuu helposti. Sulan voi valmistaa kuitenkin myös muista materiaaleista ja nyt onkin oivallinen hetki hyödyntää lankakaapin unohdetut aarteet. Kurssin aikana näet, miten erilaiset materiaalit tekevät tuotteesta vaihtelevan näköisen. Kokeiluun pääsevät ainakin villalangat ja ohuet puuvillalangat. Valmistamiseen tarvitset lankojen lisäksi myös sakset, teippiä ja harvan kamman.

Kurssikerran aikana opit myös, kuinka makrameesulasta valmistetaan viimeistelty tuote. Sulasta saat esimerkiksi hienon avaimenperän, kauniit korvakorut tai useammasta sulasta näyttävän seinätekstiilin. Myös viimeistelyssä voit käyttää kotoa tai luonnosta löytyviä materiaaleja. Avaimenperään tarvitset avainlenkin ja korvakoruihin korvakorulenkkejä. Esimerkiksi puukeppiin tai metallirenkaaseen ripustamalla voit koota sulista seinätekstiilin, joka ilahduttaa kotiin tulijaa tai kaunistaa tyhjää seinää. Viimeistelyyn voi käyttää myös erilaisia helmiä ja nauhoja.

Kurssin antia on myös yhdessä tekeminen ja ideoiden jakaminen. Opetus tapahtuu Zoomin kautta ja voit tehdä makrameesulkia samaan aikaan opettajan ja toisten opiskelijoiden kanssa. Kurssikerta jakaantuu kahteen osaan: ensimmäisen osan aikana opetetaan makrameesulan tekeminen ja viimeistely. Yhteiselle tekemiselle on hyvin aikaa. Tämän jälkeen kukin voi jatkaa omien töidensä tekemistä ja toisen osan aikana saat vielä apua esiin tulleisiin kysymyksiin ja ongelmakohtiin tai voit esitellä valmiiksi tulleen teoksen!

Opetuksesta vastaavat Helsingin yliopiston käsityönopettajaopiskelijat. Kurssi on osa syventävän harjoittelun käsityön näkyvyyden edistämistä kouluissa, oppilaitoksissa ja yhteiskunnassa.

Kurssin tiedot ja ilmoittautuminen Ilmonetissä: https://ilmonet.fi/course/H205479.

Teksti ja kuvat Anna Siekkinen