Korona-aikana monelle on tullut lisää vapaa-aikaa ja käsitöitä on tehty ahkerasti. Itse tosin en kuulu tähän ryhmään. Työt ja lapset ovat vieneet kaiken aikani enkä ole ehtinyt tehdä yhden yhtä käsityötä. Etätöissä olen istunut pitkää päivää tietokoneen ääressä. On ollut kokouksia, koulutuksia ja syksyn opetuksen suunnittelua. Lisäksi korona-ajan erityisjärjestelyt sekä kurssien muuttaminen etäopetukseksi veivät hurjasti aikaa. Digiloikkaa on nyt otettu ja isosti!

Lasten ollessa kotona on päivittäinen ruokahuolto vaatinut oman suunnittelunsa. Olen yrittänyt olla stressaamatta siitä, että kotimme on muuttunut kevään kuluessa lasten jokapäiväiseksi temmellyskentäksi. Lattia on kuitenkin täytynyt raivata joka ilta, jotta kodissa on pystynyt siirtymään paikasta toiseen! Koneen ääressä kököttäminen ei ole enää innostanut ompelukoneen ääressä istumiseen. Lisäksi lapset ovat kovasti odottaneet perheen yhteistä aikaa työpäivien jälkeen.

Viime viikonloppuna olimme pitkästä aikaa mökillä. Tämän työntäytteisen kevään jälkeen tuntui hyvältä vain olla ja nauttia auringosta. Laiturilla maatessamme saimme lapseni kanssa idean kaarnalaivojen tekemisestä. Polttopuiden joukosta löytyi saunaa lämmittäessä männyn kaarnaa, josta sitten laivat lähtivät syntymään. Uidessa löysimme järven pohjasta savea, josta muotoilimme ötököitä laiturille meidän kanssamme makoilemaan.

Jos sinulla on ollut myös työn täytteinen kevät eikä aikaa tai innostusta ole löytynyt käsitöiden pariin, niin ei hätää! Luovuus ja käsillä tekemisen riemu saattavat yllättää siellä kesämökin laiturin nokassa istuessa. Tekeminen voi kesällä olla spontaania luonnon materiaaleilla leikittelyä. Nautitaan kesästä ja tulevasta lomasta erityisajasta huolimatta.

Iso kiitos käsityötiimille ja tuntiopettajille tästä keväästä,

hyvää kesää toivottaen

Elisa