Taidemuseot ja galleriat avaavat taas oviaan eri puolilla Suomea.Pääkaupunkiseudulla HAM, Kiasma, EMMA ja Ateneum avautuivat 2.6. ja samoilla linjoilla ollaan monessa kaupungissa. Itselläni oli tilaisuus osallistua jo yksiin avajaisiin Mikkelin valokuvakeskuksessa 1.6., jolloin siellä avautui Stefan Bremerin kiinnostava Keskeltä ja täysillä – Velocity –näyttely. Avajaiset oli suunniteltu pidettäväksi turvallisesti ulkona museon pihamaalla, mutta kun meitä avajaisvieraita oli vain neljä, niin saimme kuulla esittelyn sisällä.

Osa näyttelyistä saattaa edelleen olla verkkonäyttelyinä tai kuten Rauman saaristossa toteutuva Luotaamaton alue –kokonaisuus, joka tapahtuu kesällä 2020 saaristossa, mantereella ja verkossa. Voi olla myös kiinnostavaa käydä jossain pienimuotoisessakin paikallisessa näyttelyssä, vaikka kotimaassa tehtävän lomamatkan ohessa. Jos suuntaat Etelä-Savoon, niin Mikkelissä Vuolingon vanhalla asemalla (Vanhamäentie 28 B, 50600 Mikkeli) on 28.6.-6.7. (suljettu 29.6. ja 6.7.) klo 13-18 on näyttely Elämän lankoja (kuva).

Turvallisen museokäynnin mahdollistamiseksi kannattaa lukea ao. museon sivuilta päivitetyt ohjeet ja mahdolliset aikataulumuutokset. Hyvää näyttelykesää!

 

Teksti ja kuva: Tupu Mentu