Löysin kaapistani ihania puuvillakankaita. Kuinkahan kauan olen niitä säästänyt? Olisiko nyt niiden aika?

Olin ostanut kauniin, pienen paketin tilkkutyökankaita vuosia sitten käsityömessuilta. Kukkakankaat oli paketoitu lomittain ja sidottu yhteen satiininauhalla.

tilkkutyökankaita

Kun avasin paketin nyt vuosien päästä, oli ihana ihastella kauniita värejä ja kuvioita. Onneksi pidän näistä kankaista edelleen! Teen silloin tällöin tilkkutöitä, mutta ajanpuutteen vuoksi liian harvoin. Todennäköisesti olin alun perin ostanut kankaat tehdäkseni niistä vaatteiden yksityiskohtia esim. t-paitaan kauluksen tai kaitalereunan kukkakankaasta.

Nyt nämä kankaat voisivat päästä käyttöön kasvomaskeina. Kankaita on yhteensä 7 eli yksi jokaiselle viikonpäivälle! Ehkä viikonloppuisin en tarvitse maskia, joten jätin vielä kaksi erikoiskangasta kutistamatta. Niissä tilkuissa kukkien ääriviivat olivat kimalteiset, joten ne eivät ehkä kestäisi kuumia pesuja. Nämä jäivät odottamaan alkuperäistä käyttöä:

tilkkutyökankaita  

Testasin maskin tekoa ensin vanhalla lakanakankaalla ja vasta sitten otin uusia kukkakankaita käsittelyyn. Tuotekehittely oli kivaa. Valmistakin tuli.

valmiit kasvomaskit