…voi suunnitella matkoja näyttelyihin ja tapahtumiin eri puolille Suomea. Tässä muutamia kohteita pohdittaviksi!

Helsingissä Taitogalleriassa Eteläesplanadi 4:ssa juhlistetaan 50 vuotta täyttävää Pirkka-lankaa aina 29.7. asti. Näyttelyn nimi on Värien hehkua – tutun ja laadukkaan langan värikartta kattaakin yli 80 erilaista sävyä. Jos taas luonnonvärit kiinnostavat sinua enemmän, niin mm. Mikkelin Kenkäveron kesänäyttelyn aiheena on luonnonvärjäys www.kenkavero.fi . Viiden kilometrin päässä Mikkelistä sijaitsevalla Vuolingon asemalla on samaa teemaa vähän eri näkökulmasta käsittelevä näyttely Kesäpäivä asemalla – kuvioita ja värejä luonnosta 1.-14.7. Tarkemmat tiedot löydät kesäkuun puolella aseman fb-sivuilta. Samalla suunnalla Suomea eli  Mäntyharjulla järjestetään Tilkkumessut 1.-2.7. Messuviikonloppu on pullollaan monipuolista ohjelmaa aina luennoista lyhytkursseihin ja näytteilleasettajiin tuotteineen.

Kahden vuoden tauon jälkeen Ommel-festivaali valtaa Espoon Opinmäen heti alkukesästä, 10.-12.6. Viikonloppuna on kursseja, työpajoja, luentoja ja ompelulaneja. Tapahtumassa on mahdollisuus myös testata koneita ja hankkia kankaita. Tämäkin tapahtuma on ilmainen. Lisätietoja www.ommel.fi

Muotimaailman kapinallinen Vivienne Westwoodin (s. 1941), ikonisen muotisuunnittelijan töitä on mahdollisuus nähdä Tampereella, Museo Milavidassa aina 22.1.2023 asti. Jos siis kesä on kiireinen, niin tämä näyttely piristää vielä kaamosaikana. Esillä on suunnittelijan asuja 1970-2010-luvuilta aina ruutukuoseista glamouriin.

Tutki lisää ja vinkkaa kiinnostavista tapahtumista kaverillekin!

 

Kuva ja teksti: Tupu Mentu