Kevätlukukauteen – jo toiseen koronakevääseen – sisältyi paljon muutoksia ja epävarmuutta, mutta myös paljon onnistumisia, uuden oppimista ja iloa etäkohtaamisista.

Yli puolet kevääksi suunnitellusta käsityönopetuksesta järjestettiin etäopetuksena. Joihinkin aiheisiin etäopetus sopi erinomaisesti, joidenkin kurssien sisällöt muuttuivat aika lailla. Vaikka etäopetukseen siirtyminen ei ollut toivottu tilanne, olemme kevään aikana oppineet myös iloitsemaan sen hyödyistä: aikaa säästyi eikä ollut huolta koronariskistä julkisessa liikenteessä, kun ei tarvinnut matkustaa kurssipaikalle; omat tarvikkeet ja välineet olivat näppärästi käden ulottuvilla ja yllättävätkin ideat saattoi siksi toteuttaa heti; verkko-opetus on esteetöntä ja kurssille pystyi osallistumaan vaikka esim. lastenhoidon takia ei olisi pystynyt lähtemään pois kotoa; mahtava digiloikka helpottaa lisääntyvien digitaalisten palvelujen käyttöä jatkossakin.

Kaikkia kursseja ei ole mahdollista muuttaa etäopetukseksi. Esim. kaikki kevään teknisen työn ja kudonnan kurssit jouduttiin lopulta perumaan kokonaan. Opisto on ollut suljettuna jo yli puoli vuotta ja kangaspuissa odottavat kutojia viime syksyn kurssien loimet, jotka oli tarkoitus kutoa loppuun joulu-tammikuun aikana. Toivottavasti opiston ovet pian avautuvat kutojille ja loimet päästään kutomaan loppuun kesän aikana.

Ensi syksyn kurssit on suunniteltu ja luvassa on runsas ja monipuolinen käsityön kurssitarjonta. Suurin osa kursseista on suunniteltu lähiopetukseksi, mutta tarjolla on myös verkkokursseja ja -luentoja. Kurssit julkaistaan Ilmonetissa ma 14.6. ja painettu opinto-opas ilmestyy elokuun alussa. Ilmoittautuminen käsityökursseille alkaa ti 17.8. klo 10.

Kiitos kuluneesta kevätlukukaudesta ja tapaamisiin syksyllä! Nautitaan kesän lämmöstä!

p.s. Emme ihan vielä jää kesälomalle ja blogissa julkaistaan juttuja tulevan lomankin aikana.