Lämmin elokuun ilta Marjaniemen siirtolapuutarhassa käynnisti kankaanpainantakurssin töiden suunnittelun.

Aikuisten käsityön taiteen perusopetuksen ryhmä TPO1/2018 aloitti syksyn opinnot lämpimissä ja vehreissä tunnelmissa. Pääsimme vierailemaan Heidin ja Reinon rakkaudella hoitamassa puutarhassa ja kuulimme, mitä puutarhanhoito heille merkitsee.

Ryhmän syksyn ensimmäinen kurssi on nimeltään Väriä elämään, jossa tutkitaan ja kokeillaan kankaanpainannan ja -maalauksen mahdollisuuksia tekniikoiden, ilmaisun ja tuotesuunnittelun näkökulmista. Yhteisenä teemana ovat kasvit, joita hyödynnetään suunnittelun ja harjoitusten lähtökohtina. Kesäillan aikana opiskelijat havainnoivat, piirsivät, maalasivat ja leikkasivat erilaista materiaalia kurssia varten. Luonnollisesti joimme myös puutarhakahvit ja keskustelimme kesän tapahtumista.

Nyt piirrettyä materiaalia on hyödynnetty monotypiassa, kaaviotekniikassa ja kaivertamalla kasviaiheinen koholeimasin. Syksyn edetessä suunnitellaan ja toteutetaan kasviaiheiset pyyhesarjat, jotka tulevat aikanaan esille Vuotalon ja Opistotalon vitriineihin. Lämmin kesäilta siirtyy kankaisiin…

Kuva: Tupu Mentu