Haluatko aloittaa uuden käsityöharrastuksen ensi vuonna? Haluatko kokeilla jotain uutta? Tai haluatko jatkaa tuttua harrastustasi ja edetä siinä?

Ilmoittautuminen kevään 2022 käsityökursseille on alkanut. Helsingin työväenopiston koko kurssitarjonta on näkyvissä ilmonet.fi -sivuilla. Selaile sivustoa, etsi ja valitse mielenkiintoisia aiheita ja kursseja. Tarjontaa on paljon. Ilmoittautua voit vaikka samantien netissä.

Kursseilla vielä hyvin tilaa

Jos sinua kiinnostava kurssi on jo täyttynyt, niin jonoon kannattaa ilmoittautua – usein jonostakin saattaa päästä mukaan ja samoin näemme, mitkä aiheet erityisesti kiinnostavat. Kevään kurssipaikkoja on yleisesti vielä hyvin jäljellä ja ilmonet -kurssihaussa voit rajata haun koskemaan vain “vapaita paikkoja” tai vaikkapa toivomasi opetuspaikan mukaan.

Tasokurssit

Joissakin aihealueissa on eritasoisia kursseja. Taso on merkitty kurssin nimen perään numerolla esim. vaatetus 1, tilkkutyö 2, kudonta 3 jne. Taso 1 on helpoin ja on tarkoitettu uusille, harrastusta aloittaville opiskelijoille. Taso 2 sopii sen jälkeen ja sillä opitaan lisää, mutta myös kerrataan. Tasolla 3 edellytetään jo osaamista, jota vahvistetaan edelleen ja opitaan koko ajan lisää. Valitse itsellesi sopivin taso, niin voit iloita uuden oppimisesta.

Eripituisia kursseja

Valittavanasi on sekä pitkiä että lyhyitä kursseja. Valitse mieleisesi oman aikataulusi mukaan. Jos haluat kokeilla ja tutustua johonkin tekniikkaan, valitse silloin helppo 1-tason kurssi tai lyhytkurssi. Jos tiedät aiheesta perusasiat, valitse pitkä kurssi, niin ehdit oppia paljon lisää. Pitkät kursit alkavat yleensä tammikuussa ja kestävät huhtikuun puoliväliin asti. Lyhyitä kursseja alkaa pitkin kevättä.

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin iloitsemaan uuden oppimisesta ja nauttimaan  käsillä tekemisestä!