Olen Inga, käsityön johtava opettaja

Suurin osa työpäivistäni menee käsityönopetuksen taustajoukoissa; istumme kokouksissa, laadimme muistioita, pohdimme ja selvittelemme erilaisia asioita, jotta pystyisimme tarjoamaan parasta mahdollista opetusta käytössämme olevilla resursseilla. Vuosittain käsityönopetusta järjestetään noin 15 000 tuntia.
Harrastan itsekin käsitöitä; tilkkutöitä, vaateompelua, lankatöitä. Paljon keskeneräisiä projekteja ja aloittamista vaille valmista, mutta jotain ihan oikeastikin. Kansallispukuopetus on lempilapseni. Vapaa-aikaan kuuluu myös golf ja matkustelu. Ja kesäparvekkeellani kypsyy tomaattisato.

Olen Kirsti

Suunnittelen ja rakennan mielelläni pintaa. Pinta voi syntyä tilkkutyönä, kirjottuna, maalattuna, huovutettuna tai mieluimmin kaikkia näitä yhdistellen. Lopputulos on useimmiten oppimateriaalia, mutta oman taiteen tekemiseen on palo ja pyrkimys.
Vapaa-ajalla olen täysin ”mökkihöperöitynyt” puutarhuri. Kaikenlaiset perennat ja varsinkin pionit saavat sormeni syyhyämään. Väripintoja rakentelen kukkasista, jossain pihan nurkassa muhii välillä ruostevärjäys ja mattoloimi vartoo kutojaa verstaassa.

Olen Outi

Olen juuriltani äidin puolelta karjalainen ja isän puolelta savolainen. Itäsuomessa asuin lapsuuteni, josta muutin valmistumisen jälkeen Espooseen. Juureni kulkevat vahvasti matkassani.
Vapaa-aikana luonnossa liikkuminen kaikkina vuodenaikoina on minulle tärkeää. Monet ajatukset ovat siellä järjestyneet ja ideat syntyneet. Lapin luonto on erityisen lähellä sydäntä. Käsityöt ovat ilokseni minulle sekä työ että harrastus. Matkassa on aina jokin käsityö mm. virkkaus, neule, tilkkutyö. ne valikoituvat mukaan tarpeen tai tekemisen mahdollisuuksien mukaan. Jouten on vaikea olla.

Tupu Mentu

Opetan pääosin Vuotalossa, joka on vireä monitoimitalo Vuosaaressa. Siellä oleva työväenopiston avara käsityöluokka on suunniteltu erilaisten kuviointitekniikoiden työtilaksi aina huovutuksesta kankaanpainantaan, kirjontaan ja värjäykseen. Nautin opetustilanteen vuorovaikutuksellisuudesta ja siitä miten käsitöiden suunnittelusta ja toteutuksesta kiinnostuneet opiskelijat innostavat toisiaan. Vapaa-ajalla kunnostan vanhaa taloa ja rapsutan kukkapenkkejä.

Olen Leena

Vaatetuksen liittyvät asiat ovat minun ominta aluetta. Kaavoituksen, kuosittelun ja muotoilun avulla jokainen vartalo saa muotoisensa kaavat. Työssäni vastaan Malmitalon toimipisteeseen käsityön opetuksesta. Olen myös mukana Hyväksi kotiompelijaksi –opintokokonaisuuden suunnittelussa ja opetuksessa.
Vapaa-aika mennee käsitöiden ja urheiluharrastusten parissa. Harrastan liikunta eri muodoissa ja perheen kanssa talviset lomamatkat vietetään usein pohjoisessa hiihtäen ja lasketellen.

Olen Jouni

Käsityön sekatyömies. Kaikki metallista puuhun saan taipumaan. Pääasiallisena opetusaineenani on puutyöt. Minut löytää Vuosaaresta Vuotalon puupajasta, joka on opiston oma puutyötila.