Syksyllä alkaneisiin Hyväksi kotiompelijaksi -ryhmiin, HKo 11 ja HKo 12 haku päättyi elokuussa. Hakutehtäviin kuului valmistaa nukelle vaatteet, jotka ilmentävät jollain tavoin hakijaa.

Hakijat olivat tehneet vaatteita omalle vanhalle barbielle, nallelle, baby bornille jne. Meillä oli mielenkiintoinen tehtävä avata hakemuskuoret ja tutkia mitä erilaisempia pienen pieniä ja vähän suurempia vaatteita, joiden tyylit vaihtelivat iltapuvun ja kastemekon väillä. Oli ommeltu aluvaatteita, neulottu sukat ja ommeltu vaatteisiin sopivat päähineet.

Ryhmien ensimmäisessä tapaamisessa saimme kuulla opintoihin valittujen opiskelijoiden ajatukset vaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Aikaa vaatteiden valmistamiseen oli mennyt paljon. Kaavoina joku oli käyttänyt valmiita nukenvaatteiden kaavoja, toinen oli muotoillut kankaat suoraan nuken päälle ja kaavoja oli piirretty vapaasti käsin. Pienien vaatekappaleiden ompelu oli yleisesti koettu haasteelliseksi ja mielessä oli myös pyörinyt valintakriteerit. Materiaaleina oli käytetty neuloksia ja yleisesti paljon kierrätyskankaita.

Pienestä koosta huolimatta vaatteisiin oli ommeltu myös tarkkoja yksityiskohtia. Mininapinläpiä, käsinkirjontaa ja pitsikoristeita.

Kaikki hakemuksissa saapuneet nukenvaatteet lahjoitetaan Hope-järjestölle, joka toimittaa ne eteenpäin.

Opinnot ovat hyvää vauhtia käynnissä ja olemme aloittaneet ensimmäisen Kaavasta vaatteeksi -kurssin. Vaatteiden mallit on valittu ja kaavat jäljennetty. Sovitusvaiheessa sitten saadaan ensimmäinen mielikuva valmiista vaatteesta.