Oletko innostunut vaatteiden ompelusta? Kiinnostaako myös suunnittelu, kaavoitus ja materiaalit? Haluatko syventää osaamistasi? Oletko valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen opiskeluun? Hyväksi kotiompelijaksi (HKo) on aikuisille vaateompelun harrastajille suunniteltu kolmen vuoden opintokokonaisuus, jossa valmistetaan naistenvaatteita itselle: hame, pusero ja housut sekä vapaavalintaisia vaatteita.

Opintokokonaisuuden tavoitteena on kotiompelussa tarvittavien tietojen ja taitojen sekä osaamisen saavuttaminen jokaisen oma henkilökohtainen lähtötaso ja tavoitteet huomioiden.
Omaa kehittymistä tuodaan esiin koulutuksen päätteeksi tehtävässä tuotteessa ja kirjallisessa osuudessa, portfoliossa. Opinnäytetyöt esitellään julkisesti. Koulutus ei anna ammatillista tutkintonimikettä. Koulutukseen hakeutuvilta edellytetään sitoutumista säännölliseen 3 vuoden opiskeluun sekä suomen kielen suullista ja kirjallista hallintaa. Opetus on suomeksi.

Hyväksi kotiompelijaksi -koulutusta on järjestetty vuodesta 2003. Kaksi uutta ryhmää aloittaa opintonsa syksyllä 2019. Ryhmä HKo 11 kokoontuu Malmitalossa tiistai-iltaisin ja ryhmä HKo 12 Itämerentalossa, Ruoholahdessa keskiviikkoiltaisin. Opintoja on 1–3 viikonloppuna lukukaudessa. Valinnaisia opintoja järjestetään eri toimipisteissä.

Opiskelijat valitaan tästä linkistä avautuvan hakutehtävän ja tästä linkistä avautuvan hakulomakkeen perusteella. Hakutehtävä ja täytetty hakulomake palautetaan viimeistään ma 12.8.2019 klo 11 mennessä Opistotalon opistoisännälle os. Helsinginkatu 26, 00530 Helsinki. Opistotalo on auki ma–to 5.–8.8. klo 9–16 ja ma 12.8. alkaen klo 9. Lähetykseen merkintä: Hyväksi kotiompelijaksi opintokokonaisuus / Outi Honkimaa.

12.8.2019 klo 11 jälkeen perille tulleita hakemuksia ei oteta huomioon. Hakemuksia ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta.

Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostilla viikolla 34. Kumpaankin ryhmään valitaan opiskelijoita max. 14 opiskelijaa.

Tärkeitä päivämääriä:

  • Ommel 2019 -tapahtumassa tietoiskut koulutuksen sisällöstä ja hakeutumisesta pe 7.6. klo 16-16.50, la 8.6. klo 10.30-11, su 9.6. klo 15-15.30. Opinmäki, Lillhemtintie 1, Espoo
  • Hakua koskeva opintoneuvonta ke 12.6. klo 10-11 puh. 09 310 80882 Leena Karhu.
  • Hakutehtävän palautus ma 12.8. klo 11 mennessä.
  • Valinnoista ilmoitetaan viikolla 34.
  • Opinnot alkavat ti 27.8.2019 Itämerentalossa. Tästä lisätietoa koulutukseen valituille.