Työväenopiston käsityöopetus vieraili ompeluklinikan muodossa syksyn 2018 ja kevään 2019 asukastalo Kiilassa neuvomassa ja ratkomassa ompeluun liittyviä pulmia.

Kaikki ompelusta kiinnostuneet läheltä ja kaukaa olivat tervetulleita ompeluklinikalle. Kevään aikana korjattiin lasten vaatteita, muokattiin istuvammaksi vähälle käytölle jääneitä uusia vaatteita ja ommeltiin valmiiksi kesken jääneitä töitä. Lisäksi aloitettiin ja ideoitiin uusia ompeluprojekteja.

      

Uusia ompeluideoita kaipaaville tarjolla oli aina jokin pieni ompeluohje. Talvella tarvittiin trikoopipoja, pääsiäiseksi oli tarjolla porkkana-aiheinen nyöripussukka, ja kesää varten varustauduttiin hattukaavoilla. Suosituin ompeluprojekti klinikan aikana oli vaatteiden korjaaminen. Sen tekemiseen ei tahdo löytyä arjessa aikaa eikä paikkaa. Klinikan aikana ratkenneet saumat ja reikäiset polvet tulivat korjatuksi hyvässä seurassa ja työskentelyyn valmiiden koneiden ääressä.

      Kuvat ja teksti: Minna Apelgren