Isot tapahtumat on peruttu ja monet harrastusmahdollisuudet keskeytetty koronaviruksen leviämisen estämiseksi, mutta museot ja kirjastot ovat toistaiseksi avoinna. Designmuseossa on 22.3. saakka käsityöntekijöitä kiinnostava näyttely Hyvissä käsissä.

Näyttely koostuu neljän nykytaiteilijan – kuvataiteilija Hanna-Kaisa Korolaisen, vaatesuunnittelija Henna Lampisen, kuvanveistäjä Matias Liimataisen ja pelisuunnittelija Henri Tervapuron – teoksista ja installaatioista, joiden inspiraationa on ollut Suomen Käsityön Ystävien arkisto. Poimintoja arkistosta on myös esillä näyttelyssä.

Yli 6 000 tekstiilisuunnitelmaa 1800-luvun loppupuolelta 1990-luvulle sisältävässä arkistossa on taiteilijoiden alkuperäisiä akvarelliluonnoksia, työpiirustuksia sekä näytteitä kudotuista kankaista ja kirjontamalleista. Taiteilijat pääsivät tutustumaan tähän historialliseen aineistoon, ja kukin heistä on tulkinnut arkistomateriaalia oman näkemyksensä, alansa ja taustansa kautta. Uusissa teoksissa yhdistyvät perinteiset käsityötekniikat, erilaiset materiaalit ja uusi teknologia.

Yksityiskohta Matias Liimataisen teoksesta.