Oletko innostunut vaatteiden ompelusta? Kiinnostaako myös suunnittelu, kaavoitus ja materiaalit? Haluatko syventää osaamistasi? Oletko valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen opiskeluun?
(Kuva: Maria Vuorilehto)

Hyväksi kotiompelijaksi (HKo) on aikuisille vaateompelun harrastajille suunniteltu kolmen vuoden opintokokonaisuus, jossa valmistetaan naistenvaatteita itselle: hame, pusero ja housut sekä vapaavalintaisia vaatteita. Opintoihin sisältyy vaatesuunnittelua, materiaalitietoa, kaavoitusta ja vaatteiden valmistusta. Opintokokonaisuuden tavoitteena on kotiompelussa tarvittavien tietojen ja taitojen sekä osaamisen saavuttaminen jokaisen oma henkilökohtainen lähtötaso ja tavoitteet huomioiden. Omaa kehittymistä tuodaan esiin koulutuksen päätteeksi tehtävässä tuotteessa ja kirjallisessa osuudessa, portfoliossa. Opinnäytetyöt esitellään julkisesti. Koulutus ei anna ammatillista tutkintonimikettä.

Kaksi uutta ryhmää aloittaa opintonsa keväällä 2023. Ryhmä HKo 13 kokoontuu Malmitalossa tiistai-iltaisin ja ryhmä HKo 14 Itämerentalossa, Ruoholahdessa keskiviikkoiltaisin. Opintoja on 1–3 viikonloppuna lukukaudessa. Valinnaisia opintoja järjestetään eri toimipisteissä.

Koulutukseen hakeutuminen ja valinta
Hakuaika 30.9.–27.10.2022. Kaikki hakijat täyttävät hakulomakkeen ja tekevät hakutehtävän. Nämä löytyvät www.opistostakasin.fi -blogissa artikkelista Haku 2023 alkavaan Hyväksi kotiompelijaksi –koulutukseen, hakutehtävä julkaistaan 30.9.2022. klo 14. Opiskelijat valitaan hakulomakkeen ja hakutehtävän perusteella. Koulutukseen hakeutuvilta toivotaan sitoutumista säännölliseen 3 vuoden opiskeluun. Opetus on suomeksi.

Tiedotustilaisuus Hyväksi kotiompelijaksi opintokokonaisuudesta 31.8.2022  klo 18-19.30 Opistotalo, Helsinginkatu 26, 3 krs. Helsinki.

Hyväksi kotiompelijaksi opintokokonaisuudesta kiinnostuneille suunnattu tilaisuus, jossa kerrotaan tarkemmin koulutuksen sisällöstä, tavoitteista ja opiskelusta. Maksuton. Ei ilmoittautumista.

Opinnoista vastaavat: Leena Karhu ja Outi Honkimaa
Sähköposti etunimi.sukunimi@hel.fi