Olin nähnyt lehdessä kivan palmikkopinnan neulotussa valkoisessa pannassa. Halusin kokeilla sitä. Yleensä katson neuleohjeista vain neulepinnan ohjeen ja sovellan sitten mallin omien toiveitteni mukaan. Kohomainen neulepinta houkutteli, mutta pääpantaa en ehkä osaisi käyttää… neuloisinko pannan vai pipon? Pipolle olisi ehkä enemmän käyttöä.

Ryhdyin neulomaan pantaa. Lisäsin leveyteen yhden kuvion mallikerran lisää, jotta saan siitä leveämmän kuin ohjeessa. Neule on sileää neuletta, mutta välillä muutama silmukka on apupuikolla työn edessä ja välillä työn takana. Niin saan silmukat vaihtamaan paikkaa ja muodostamaan kohopintaa. Neuloin suhteellisen napakkaa neuletta. Villalankakerästä suurin osa kului pantaan. Silmukoiden risteilyä oli kiva seurata ja neulominen oli kivaa. Pannasta tuli muhkea paksu – korvani tarkenevat.

myssyn osat

Kun panta oli riittävän pitkä, oli lankaa vielä jäljellä. Niinpä neuloin erikseen tavallisen pipon. Neuloin sen 2 oikein, 1 nurin niin sain suhteellisen sileää pintaa, mutta kuitenkin hieman joustavaa. Siis sileän neuleen ja joustinneuleen välimuotoa. Neuloin osat bambupyöröpuikoilla, jotka ovat mukavan kevyet ja kivan tuntuiset. Pyöröpuikot olivat liian pitkät suljettuun neuleeseen, joten neuloin pipon suorana. Tein piposta hieman normaalia lyhyemmän ja sitten kavensin lopussa silmukoita.

myssyn osien yhdistäminen

Osien yhdistäminen

Yhdistin pannan renkaaksi ja ompelin pipon takasauman. Kaikkiin ompelemisiin käytin samaa neulelankaa ja isoa tylppää neulaa. Yhdistämiskohdat laitoin keskelle taakse, joten merkitsin työn vastakkaisen kohdan keskieduksi. Sitten taitoin kappaleet vielä kaksinkerroin ja sain merkittyä sivut. Neuleessa nuppineulat kestävät vain hetken, joten vaihdoin merkeiksi hakaneulat. Sitten oli helppo laittaa pipon ja pannan neljät merkit kohdakkain. Kiinitin osat hakaneuloilla.

aitapistot

Kiinnitin pipon alareunan vasta pannan puolikkaan kuvion päähän, jolloin pannan erikoinen muoto tulee paremmin esiin pipon reunana. Ompelin kappaleet yhteen aitapistoilla, jotka joustavat. Ompelin kevyesti ja kiristämättä. Aitapistot etenevät vasemmalta oikealle ja neula on koko ajan samassa asennossa. Ommel näyttää ristikolta.

melkein valmis myssy

Välillä sovitin hakaneulaversiota, melkein valmis jo. Ompelin vielä toisen, harvemman aitapistorivin pannan keskikohtaan. Yläreunan jätin irralleen.

valmis myssy

Valmis pipo. Uutena se on napakka ja lämmin. Käytössä se varmaan hieman venyy. Pantaosa on lämmin ja pipo-osa on ohuempi – siis keväisempi, joten tällaisena voin ottaa sen heti käyttöön.