Käsityöihmiset ovat usein myös kirjaihmisiä ja päinvastoin. Moni kuuntelee äänikirjoja tilkkutyötä tikatessaan tai villapaitaa neuloessaan. Jospa siis mekin yhdistäisimme nuo kaksi ihanaa asiaa – käsillä tekemisen ja sanoista nauttimisen!

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun kirjallisuus ja käsityöt kohtaavat Työväenopistossa. On tehty joulutähtiä virkaten samalla kun taustalta kuuluu joulutarinoita, makrameesolmuja novellien tahdittamana, ristipistoilla on luotu kirjansivuista huoneentauluja. Metsä meissä -festivaalin aikana kortti- ja runopaja oli varsinainen menestys, ja Kirjan ja ruusun päivän tapahtumakin on järjestetty jo kahdesti aiemmin.

Tänä vuonna tarkoitus oli ottaa lankakerät ja virkkuukoukut kassiin ja mennä niiden – sekä runojen – kanssa Kanneltalon kirjastoon, mutta koska korona sen meiltä kielsi, toteutuu tapahtuma nyt etänä.

Tilaisuudessa kuulet Shakespearen sonetteja samalla kun virkkaat hehkeän ruusun rintaasi, keväthattuusi tai laukun somistukseksi. Kuulet toki tarkemmin myös koko päivän taustoista, sen alkujuurista Kataloniassa, mitä Shakespearella on tekemistä tämän kanssa ja miksi ja miten päivästä on tullut kansainvälinen kirjallisuutta, lukemisen nautintoa ja lukutaitoa edistävä tapahtuma.

Ota mieleisesi pieni lankakerä ja siihen sopiva virkkuukoukku esille, klikkaa tätä linkkiä ja liity käsityönopettaja Ulla Meskasen sekä kirjallisuuden opettaja Sari Pauloman seuraan perjantaina 23.4. klo 14-15.30.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Ilmonet.fi