Helsingin työväenopisto on toiminut 20 vuotta Vuotalossa tarjoten kaupunkilaisille tietoja, elämyksiä ja taitoja lukuisissa eri aineissa.

Marraskuun viikoilla 45 ja 46 juhlistamme yhteistä taivaltamme yhdessä kirjaston ja kulttuuripalvelujen kanssa. Vuotalossa tapahtuu juhlaviikkojen aikana monenlaista kiinnostavaa aina ilmaiskonserteista työpajoihin. Keskiviikkona 10.11. on myös avoimien ovien päivä, jolloin pääsee kurkistamaan mm. työväenopiston luokkiin.

Vuotalo ja koko Vuosaari on muuttunut 20 vuoden kuluessa. Alue on kasvanut lähes Porin kokoiseksi lähiöksi ja sinne on rakennettu paljon. Vuotalolla on keskeinen osa alueen identiteettiä sekä arkkitehtonisesti että sisällöllisesti. Kuka vaan voi tulla sinne pistäytymään kirjastoon, kahville viihtyisään kahvila Pokkariin, katsomaan gallerian näyttelyn, elokuviin, konserttiin tai tietysti opiskelemaan työväenopiston monipuolisille kursseille.

Nyt on erinomainen tilaisuus tulla tutustumaan Vuotaloon! Yleiset ohjelmatiedot löytyvät  www.vuotalo.fi, Vuotalo 20 vuotta! –otsikoilla. Tästä alta löydät työväenopiston käsityön työnäytökset ja -pajat.

 

Keskiviikkona 10.11.

Klo 10-14 Parsi ja korjaa luovasti!
Parsi näkyvästi, korjaa luovasti. Voisiko parsinta tai korjaus ollakin vaatteen keskipiste? Voit ottaa oman korjattavan tuotteen mukaan tai tulla vaan katsomaan ja saamaan ideoita.
Maria Vuorenjuuri

Klo 16-19 Makramee -työpaja
Tule tutustumaan makrameetekniikkaan ja halutessasi kokeilemaan sitä! Voit tulla katsomaan, halutessasi kokeilemaan avaimenperän tai vetoketjukorun solmeilua ja saamaan ideoita!
Ulla Meskanen

Klo 17-19 Paina ja kirjo
Miten yhdistää painamista ja kirjontaa? Voit tulla katsomaan, halutessasi kokeilemaan ja saamaan ideoita!
Tupu Mentu

 

Tiistaina 16.11.

Klo 11-14.15 Haasteita neuleissa?
Onko neuleohjeen lukeminen salakieltä? Tule pohtimaan ratkaisuja neuleopettajamme Hannan kanssa! Voit halutessasi ottaa oman neuleen mukaan.
Hanna Tamminen

Klo 11.15-18 Verhoilun työnäytös
Esitellään perinteisen jousitetun tuolin verhoilun eri työvaiheita.
Anne-Maj Forsman

Klo 12-13.30 Iskunauhojen työpaja
Iskunauhojen esittelyä ja kokeilua. Iskunauha kuuluu suomalaisiin perinnenauhoihin. Nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla sen tekemistä! Iskunauhan tekoon tarvitaan vain lankaa ja omat sormet. Voi tuoda mukanasi villa- tai puuvillalankoja tai kokeilla tekniikkaa tapahtumassa olevilla langoilla.
Ilta Hämäri

 Klo 14-15.30 Avainnauhapaja
Tule tuunaamaan avainnauha! Avainnauhat työväenopiston puolesta. Tuunataan nauha huopakoristeilla ja kirjoen.
Maria Vuorenjuuri

Klo 14-15.30 Värttinällä kehruun työpaja
Karstaamisen ja värttinällä kehruun esittelyä ja kokeilua. Värttinällä langan kehrääminen vie käsitöiden alkujuurille ja avaa langan sielua. Työhön tarvitaan karstattua villaa ja värttinä, jotka löytyvät työpajasta.
Ilta Hämäri

Klo 16-18.30 Parsi ja korjaa luovasti!
Parsi näkyvästi, korjaa luovasti! Voisiko parsinta tai korjaus ollakin vaatteen keskipiste? Voit ottaa oman korjattavan tuotteen mukaan tai tulla vaan katsomaan ja saamaan ideoita.
Tupu Mentu ja Maria Vuorenjuuri

Teksti ja kuva: Tupu Mentu