Saippuakuplia Mäkelänkadulla

Syksyn uutuus Saippuanvalmistuskurssi sai niin suuren suosion, että järjestimme jonoon jääneille kaksi lisäkurssia.

Saippuanvalmistuskurssilla opitaan valmistamaan saippuaa perinteisellä tekniikalla lipeästä ja erilaisista rasvoista. Saippuanvalmistaminen on yksinkertaista. Kaikki tarvittavat materiaalit löytyvät helposti kotikeittiöstä, lähikaupasta ja apteekista. Yksi ilta riittää ja perustekniikka on hallussa.


Saippuanvalmistamisessa käytettävä lipeä on voimakkaasti syövyttävää ainetta ja sen käytön historiassa on tapahtunut pahoja onnettomuuksia. Kyseisellä myrkyllä onkin pelottava maine. Saippuan valmistaminen saattaa tuntua hurjalta ajatukselta, jota haluaakin opiskella ensin kurssilla opettajan ohjauksessa. Kurssilla murtuu jää, lipeä tulee tutuksi, innostus tarttuu ja kurssin jälkeen harrastusta on helppo jatkaa kotona.


Saippuanvalmistaminen on nykyään monipuolinen harrastus varsinkin Amerikassa ja Briteissä, mutta suomalaisiakin harrastajia alkaa olla enenevissä määrin. Saippuanvalmistaminen on haastava ja palkitseva harrastus, samalla myös seikkailu. Omia reseptejä kokeilemalla saattaa välillä epäonnistua tai kohdata aivan arvaamattomia asioita. Useimmiten lopputuloksena on kuitenkin hurmaavia saippuapaloja, jotka kauniisiin kääreisiin pakattuina ovat arvokkaita lahjoja lähipiirille.


Kurssilaiset saavat kukin mukaansa ikioman käsin sekoitetun arvokkaan pikkuisen saippuapalan. Tästä on hyvä jatkaa saippuanvalmistamista kotona tai tulla jatkokurssille keväällä syventämään tietojaan saippuanvalmistamiseen sopivista aineksista!

Teksti: Elina Puohiniemi

Kirsti Soukka, 31.10.2011

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Kevään 2012 saippuakurssit

- Saippuan valmistuksen peruskurssi 121505, ke 25.1. klo 17.30-20.45, kurssimaksu 6,70 € (sisältää materiaalit).

- Yrttisaippuakurssi 121506, jatkokurssi peruskurssin käyneille, la 4.2. klo 10.00-13.15, kurssimaksu 7,30 € (sisältää materiaalit).

Molemmat kurssit Mäkelänkatu 45:n askarteluluokassa.

Kevään käsityökursseille ilmoittautuminen alkaa to 8.12. klo 11.00 puh. 310 88610 ja Ilmonetissä .