Oloasu yllätti!

Vihdoinkin voit heittää pois virttyneet t-paidat ja kulahtaneet verkkarit. Näin voivat tehdä ainakin Oloasu-kurssin käyneet Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuuden opiskelijat. Neulosten ompelu ei kuulu heidän pakollisiin opintoihin, vaan asiasta kiinnostuneilla se on valinnaiskurssina.

Jo kurssin alussa mallia ideoitaessa opiskelijat totesivat, että oloasu voi olla jotain muutakin kuin perinteinen college-asu, eikä silti tarvitse tinkiä oloasun mukavuudesta. Jäi viikko aikaa hankkia materiaali ja tehdä lopullinen päätös mallista.

Aika moni oli päätynyt monikäyttöiseen tunikamaiseen malliin ja joku teki kietaisupuseron, joka venyisi mukavasti mammamittoihinkin. Nyt muodissa oleva väljyys tuli esille lepakkohihoissa tai sitten perinteisemmän oloasun materiaalina oli  ylellinen trikoosametti. Näihin vaatteisiin sitten päästiin kokeilemaan erilaisia neuloksissa käytettäviä ompelurakenteita, joita jokainen voi jatkossa soveltaa eri malleihin ja materiaaleihin.

Yllätyksellistä opiskelijoille oli myös se, että helposti saumurilla ommeltava vaate osoittautuikin joidenkin materiaalien, kuten esimerkiksi viskoosineuloksen osalta vaikeasti käsiteltäväksi kankaaksi, josta helppous oli kaukana. Mutta ei mitään, oikeat ompelutavat löytyivät lopulta ja suurin osa vaatteista valmistui todella intensiivisen viikonlopun aikana. Muutamaan vaatteeseen jäi vielä nuppineuloja ja lopullinen viimeistely tapahtuu sitten kotona. Sen jälkeen jokainen voi pukea päällensä uuden oloasun, vaikka luulen, että osa näistä vaatteista löytää tiensä pieneen juhlaankin, kuten kuvista näette.

Leena Karhu, 30.1.2011

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Anita Grönlund – kansallispukukankaiden kutoja
”Kyllä se aikanaan valmistuu”
Suomi 100 vuotta: Kuinka vaatteita on uudistettu, korjattu ja muutettu?
Ompelukonetta tai saumuria ostamaan
Kaavasta vaatteeksi – Hyväksi kotiompelijaksi -opintokokonaisuus
Miehille persoonallista ommellen
Vaatetuksen alkeet
Hyväksi kotiompelijaksi -koulutuksen uudet ryhmät aloittavat syksyllä
Nostalgiaa
Kotiompelijan vaatekaappi sulkeutui!