Näköiskuva konekirjonnalla

Konekirjonnalla onnistuu näköiskuva niin omasta nelijalkaisesta lemmikistäsi kuin kaksijalkaisesta kultamurmelistakin.

Konekirjonnalla voit piirtää kuvia kuten kynällä ja maalata pintaa kuten siveltimellä. Tavallinen kotiompelukone riittää. Koneen syöttäjät lasketaan alas, mikä mahdollistaa kankaan liikuttamisen neulan alla kaikkiin suuntiin. Ylälangan kiristystä kannattaa hieman löysätä. Konekirjonta- tai parsintapaininjalka helpottavat työskentelyä.

Kun aloitat ompelun, nosta alalanka työn pinnalle, jotta se ei sotkeennu ompeleiden alle. Sitten vain tasaista ”kaasua” jalkapolkimella, mutta rauhalliset käsien liikkeet. Tämä tahtoo varsinkin kokeneille ompelijoille olla vaikeaa. Suoran sauman ompelussa kun on oppinut, että ompeluvauhdin kasvaessa myös käsien on ”syötettävä” kangasta nopeaan tahtiin. Kerrankin aloittelevilla ompelijoilla on valttikortit käsissään!

Näköiskuvaan tarvitaan valokuvasta valokopio, jonka päälle kirjonta ensin ommellaan. Sitten kuvaa täydennetään lisäompeleilla, joilla kuvaan saadaan luotua valoa ja varjoa.  Konekirjontaa voit opiskella vielä tänä keväänä Mirri ja Musti –kurssilla keskisessä alueopistossa Kaikukatu 3:ssa. Kurssi kokoontuu maanantai- ja keskiviikkoiltaisin 14.4.-29.4.2010. Lisätietoja löydät kurssinumerolla 102190 sivun alalaidan Kursseille ilmoittautuminen –linkistä.

Kirsti Soukka, 25.3.2010

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Karjalan käkiä ja elämänpuita etupistokirjonnalla
Vuoden tekstiilitaiteilija
Kävitkö Keravalla?
Vielä ehtii!
Ristipistositaatteja ompelemaan!
Maskun villaintarsia
Startti näyttelyyn Kaleidoskoopista – käsin
Tekstiili etsii käyttöhistoriaa
Poimuja ja laskoksia ”koneella”
Chiang Main käsitöitä