Käsityön tarina

Yksi pieni elefantti marssi näin, torstai-illoin opistolle päin…

Tilkkutyökurssini kevään teemana oli Kaitaleiden hurmaa. Eräs opiskelija esitteli kurssin alussa netistä löytämänsä kiinalainen lyhty –tilkkumallin ja pohti sen soveltamista omaan työhönsä. Lyhtyjen keskelle tulisi kuusi onnea tuottavaa elefanttia ja keskustan ympäri kiertämään erilaisia tilkkukaitaleita.

Kirpputorilta löytyi lisää itämaista elefanttikangasta lyhtyjen ympärille ja mielessä rupesi soimaan tuttu lastenlaulu marssivista elefanteista. Opiskelija oli sinnikkäästi opetellut myös vapaata konekirjontaa ja laulun säkeet piirtyivät ompelukoneella turkoosiin kaitalenauhaan.

Mutta onnea tuovia elefantteja tarvittiin lisää, joten uusi reissu kirppikselle. Onnea oli matkassa ja tilkkukaitaleeseen applikoitiin lisää elefantteja, muutaman mukana oli pieni babyelefanttikin. Leveimpään reunakaitaleeseen löytyi vielä uutta kangasta, jossa koko elefanttisuku marssii rivissä.

Viimeiselle kurssikerralle kaitaleeseen oli ilmestynyt kiinalaisia kirjoitusmerkkejä. Tilkkuilijan puoliso oli opiskellut kiinankieltä ja merkit tarkoittivat äitiä, isää ja perhettä –  onnenelefanttien merkitys alkoi avautua… Nuoripari noutaa kesällä Kiinasta adoptiolapsen. Onnenelefantit loivat toivoa pitkän odotuksen aikana ja pääsevät nyt lapsen huoneen seinälle.

Kaksi pientä elefanttia marssii näin, aurinkoista tietä itään päin. Koska matka on hauska niin, pyytävät he mukaan yhden toverin…

???????????????????????????????

Kirsti Soukka, 8.5.2015

Kerro artikkelista kaverille:

1 kommenttia artikkeliin: Käsityön tarina

Anneli Lahdenmäki, 9.5.2015

Upea työ. Kaunis ja koskettava tarina työn taustalla.

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Karjalan käkiä ja elämänpuita etupistokirjonnalla
Sandaalikelit alkamassa
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Hetkiä metsän kauneudesta
Naisten päivä -näyttely Opistotalolla
Juhlavuosi vauvoillekin
Anita Grönlund – kansallispukukankaiden kutoja
Yhteinen metsämme
Tutustu tilkkutöihin
Pohjantähden alla