Kansallispukumatinea esitteli upeita pukuja

Opistotalon Oppiskahvio oli lähes täynnä, kun kansallispukukurssien opiskelijat esittelivät pukujaan keväisenä sunnuntaina. 

Tilaisuus alkoi musiikkiesityksellä. Opiston opettaja Jutta Rahmel soitti kanteleella tuttuja ja itse säveltämiään kappaleita. Inga Pihlhjerta kertoi yleistä asiaa kansallispuvuista ja niiden käytöstä ja sitten päästiin itse asiaan! Esillä oli pukuja Perä-Pohjolasta Tuuteriin ja Etelä-Pohjanmaalta Pornaisiin; hyvä kooste puvuista eri puolilta Suomea. Nukeille oli lisäksi puettu muutama feresi, suhai eli röijy ja sielunlämmittäjä. Helsinki onkin siitä erikoinen paikka, että pienemmillä paikkakunnilla moni tekee oman paikkakunnan pukua, mutta meillä on harvoin 12–14 hengen kurssilla kahta saman puvun tekijää.

Jaana Rakkola opettaa tänä keväänä kansallispukujen valmistamista Kaapelissa, Stoassa ja Kanneltalossa. Hän esitteli läntisen Suomen puvut. Inga Pihlhjertan opiskelijat kokoontuvat Oulunkylätalossa. Inga esitteli karjalaiset puvut. Opiston neljällä kansallispukukurssilla opiskelee liki 50 kansallispuvun ystävää. Ensi syksylle ei voi jatkoilmoittautua, eli kaikki paikat ovat ilmoittautumisen alkaessa vapaina.

Näytöksessä ja sen jälkeen salamavalot räiskyivät. Opiston videoryhmä kuvasi esityksen myöhempää käyttöä varten. Opisto tarjosi pukujen esittelijöille kahvit ja Opistolaisyhdistys pullat. Uskon, että tilaisuudesta jäi muutenkin ”hyvä maku suuhun”.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

Inga Pihlhjerta, 20.3.2012

Kerro artikkelista kaverille:

Ei kommentteja

Kirjoita artikkelin ensimmäinen kommentti!

Jätä kommenttisi:

Aiheeseen liittyvät artikkelit:
Karjalan käkiä ja elämänpuita etupistokirjonnalla
Sandaalikelit alkamassa
Kudontaluokissa kevät vaihtuu kesäksi
Farkkupaja ma 8.5. klo 18-20
Uudenlaista kuvakulmaa kansallispukuun
Maunula-talon feresikurssi
Vuoden tekstiilitaiteilija
Hetkiä metsän kauneudesta
Syfestivalen Tukholmassa
Naisten päivä -näyttely Opistotalolla