Designmuseossa on esillä monipuolinen kuva arkkitehti, muotoilija ja tekstiilisuunnittelija Josef Frankin työskentelystä. Näyttely on auki 17.3.2019 asti, joten vielä ehdit tutustua siihen.

Frank on tunnettu erityisesti ruotsalaiselle Svenskt Tennille suunnittelemista noin 100:sta kangasmallista. Kankaissa hän pyrki esittämään vapaita, orgaanisia kuoseja.

1900-luvun alussa Josef Frank työskenteli arkkitehtinä Itävällassa. Kuvissa talon pienoismalli ja pohjapiirustus fantasiatalosta, joita hän suunnitteli kuvitteellisille asiakkaille. Arkkitehtina ja  muotoilijana hän painotti mukavuutta, sattumanvaraisuutta ja vapautta jäykistä tyyleistä.

Kuvassa Josef Frankin suunnittelema lipasto, jonka taustalla on hänen suunnittelema tapetti.

Viime kesän näyttelyissä, Hanasaaren kulttuurikeskuksessa ja Didrichsenin museossa  oli esillä laajasti Josef Frankin suunnittelemia kankaita. Designmuseon näyttelyssä tulee hyvin esille hänen työskentelyn monipuolisuus.
Suosittelen näyttelyyn tutustumista!