Oletko joskus miettinyt miten tilkkutyöt syntyvät? Kyteekö sinussa pieni kiinnostus tilkkutöiden tekemistä kohtaan? Oletko, joskus niiden ompelua omatoimisesti kokeillut ja todennut tekemisen hankalaksi? Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla tilkkutöitä opettajan ohjauksessa.

Kokeile tilkkutöitä

Tule kokeilemaan tilkkutöiden tekemistä viikonloppukurssilla! Tilkkupintaa syntyy nopeasti ja helposti kaitaleista. Ylläty ja ihastu!

Tutustumme kurssilla materiaaleihin, työvälineisiin ja muutamaan nopeaan kaitaletekniikkaan, joista voi toteuttaa pienen peiton tai tyynyn. Kurssi sopii vasta-alkajille ja myös muille tilkkutöistä kiinnostuneille. Ota kaveri mukaan ja vietä viikonloppu ommellen kivassa seurassa.

Tilkkutöissä voi käyttää kierrätysmateriaaleja esim.  vanhoja vaatteita ja kodin tekstiilejä. Kierrätyskeskus on oiva paikka hankkia materiaalia. Vanhojen materiaalien pitää olla kestäviä, jotta ne kestävät myös käytössä. Pese tilkkupinnassa käytettävä materiaali ennen työhön ryhtymistä oli materiaali uutta tai vanhaa. Näin pystyt testaamaan värien kestävyyden ja samalla uusi materiaali kutistuu.

Neljästä kaitaleesta syntynyt tilkkuneliö. Neljä tilkkuneliötä on ommeltu yhteen, josta on muodostunut tilkkublokki.

Neljästä kaitaleesta syntynyt malli.

Kokeile tilkkutöitä -kurssi (koodi H192902) kokoontuu Itämerentalossa, Ruoholahdessa, Tallberginkatu 2, 2.krs, Helsinki. Opetus pe 29.3. klo pe 17.15–18.45, jolloin saat ideoita tilkkutyömalleista, käydään läpi materiaalit ja työvälineet. Työskentelykerrat la-su 6.-7.4. klo 10.00–16.45, jolloin opitaan eri tilkkutekniikoita, tilkkutyön kokoamista ja koneella tikkaamista. Kurssin kokonaistuntimäärä on 18 t ja kurssimaksu 27 euroa. Muista kurssimaksualennukset, niistä saat tietoa linkistä.

Kiinnostuitko kurssista? Ilmoittaudu!

 • Voit ilmoittautua kurssiin
  netissä opiston kurssien ilmoittautumissivuilla LINKISTÄ
 • Opiston toimistossa/palvelupisteissä ma-to klo 9-17
  Opistotalo – Helsinginkatu 26, 2. krs
  Malmitalo – Ala-Malmin tori 1 B
  Maunula-talo – Metsäpurontie 4
  Stoa – Turunlinnantie 1
 • Puhelimitse 09 310 88610 ma-to klo 9-17
  Opistoisännille opiston eri opetuspisteissä

Tilkkutyö on kiva ja mukaansa tempaavaa. Siitä voi syntyä kiva harrastus. Ompelukoneen käyttötaitoa ei tarvita, mutta sitä oppii tilkkutöitä tehdessä. Rohkeasti kokeilemaan!