Taideryijynäyttely Maunula-talossa

Maunula-talon 3. kerroksen lasivitriinissä on esillä Maunula-talossa Helsingin työväenopiston kevään 2018 Taideryijykurssilla valmistuneita ryijyjä. Näyttely on avoinna 14.9. asti talon aukioloaikoina.

Työt vasemmalta oikealle. Isommat kuvat näkyvät Kuvagalleriassa.

1. Kompositio
Laura Gelmi
Ryijy on saanut innoituksensa modernistisen maalaustaiteen sommitelmista, joissa väri ja muoto ovat tärkeässä asemassa. Halusin kokeilla kuinka tasaiset värikentät ja yksiväriset nukat toimisivat ryijyssä. Jaoin kuvapinnan erilaisiin muotoihin ja yhdistin ryijyyn sekä murrettuja tummia että raikkaampia ja heleämpiä sävyjä.

2. Suopursu
Iiramaria Ojanen
Teoksen lähtökohtana on perheemme vuosittaisella Lapin reissulla ottamani valokuva mökin läheisyydessä sijaitsevasta ojasta ja siellä olevista kasveista. Pidin kuvan asetelmasta ja väreistä. Halusin tehdä  nimenomaan vihreävoittoisen ryijyn, jotta se sopisi kotini sisustukseen. Olen miettinyt myös vesiväriluonnokseni kehystämistä ryijyn lähelle, koska siitä tuli onnistunut.

3. Suvun jäljillä
Siru Heliö

4. Aurinko
Marja Oksa-Pallasvuo
Ryijyn suunnittelija: Jaakko Pallasvuo
Halusin tutustua ryijyn tekemisen tekniikkaan. Pyysin Jaakkoa suunnittelemaan minulle pienen ryijyn mallin. Sinänsä graafisessa kuviossa näin maiseman: ison auringon mäen päällä. Halusin vahvoja ja energisiä värejä, joilla maalasin vihreän maan, sinisen taivaan ja oranssin auringon.

5. Kevättalvi
Ottilia Kovacs
Suomen maisemat olivat inspiraation lähteinä ryijyilleni. ”Kevättalvi”-ryijyn aihe on syntynyt pitkän automatkan aikana Keski-Suomen aurinkoisten lumihankien halki.

6. Syksyä kohti
Ottilia Kovacs
Suomen maisemat olivat inspiraation lähteinä ryijyilleni. Ryijyn ”Syksyä kohti” idea on saanut alkunsa metsäretkistä.

7. Syksyn lehti
Sirpa Simpanen
Pidän syksyn moninaisista ja lämpimistä väreistä ja kiteytin ne yhteen isoon lehteen.

Uusi kurssi syksyllä

Syksyn 2018 Taideryijykurssi löytyy Ilmonetista tunnuksella H185533. Tervetuloa kurssille suunnittelemaan ja valmistamaan oma ryijysi! Kurssin opettajana on tekstiilitaiteilija Raija Rastas.

Teksti ja kuvat Raija Rastas