Hae aikuisten käsityön taiteen perusopetukseen!

Päivi Puustisen tilateos Marjaniemen ryhmäpuutarhaan

Onko käsityö tärkeä osa elämääsi? Haluatko pohtia suhdetta itseesi ja maailmaan käsityön kautta? Oletko valmis kehittämään taitojasi ja omaa ilmaisutapaasi? Haluatko saada palautetta työskentelystäsi ja teoksistasi? Käsityön taiteen perusopetus kehittää omaa ilmaisua, tarjoaa elämyksiä ja innostusta samanhenkisten opiskelijoiden seurassa. Syksyllä 2018 käynnistyy uusi Perusopintojen opintokokonaisuus. Hakuohjeet löydät täältä.

Helsingin työväenopisto on järjestänyt aikuisille tekstiilipainotteista käsityön taiteen perusopetusta vuodesta 1994 lähtien. Syksyllä alkava opetus pohjautuu Opetushallituksen vuonna 2017 uudistamiin Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin (OPH-2068-2017), jotka tulevat voimaan 1.8.2018.

Opinnot on jaettu opintokokonaisuuksiin ja mitoitettu opintopisteiksi (1 op = 27t). Käsityön taiteen perusopetus on pitkäjänteistä oman käsityöilmaisun kehittämistä. Tavoitteellisen käsityöharrastuksen lisäksi opintoja voi hyödyntää mm. ammatillisesti. Opinnot arvioidaan sanallisesti ja niistä saa todistuksen.

Laajan oppimäärän opinnot jakautuvat erillisiin perus- ja syventäviin opintoihin. Perusopintojen laajuus on 30 op, syventävien opintojen 19 op. Opinnot koostuvat iltaisin ja/tai viikonloppuisin järjestettävästä lähiopetuksesta, itsenäisestä työskentelystä, verkko-opinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista. Lisäksi opintoryhmän näyttelyt ja projektit tarjoavat haasteen oman käsityöilmaisun kehittymiselle. Perusopintojen kesto on 3 vuotta.

Perusopintoihin voi hakeutua kuka tahansa käsityöilmaisusta kiinnostunut, mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita. Opiskelijat valitaan alla olevan hakutehtävän ja hakulomakkeen perusteella.

Hakutehtävä: Barbi vai Ken?

Barbie-kulttuuri on esillä Kansallismuseon Barbie – The Icon -näyttelyssä 26.8.2018 asti. Mikä on Sinun näkökulmasi barbie-kulttuuriin? Tehtävänäsi on esitellä ”Minun oma Barbi / Ken”. Valitse näkökulmasi vapaasti: irrottele, hulluttele, nostalgisoi, kritisoi, haaveile, luomuile, analysoi…

Esittele Barbisi/Kenisi haluamallasi kuvallisella tekniikalla tai niiden yhdistelmillä (esimerkiksi piirtäen, puu- tai vesiväreillä, kollaasina, tietokoneella piirtäen). Suunnitelman koko A4, valitse pohjaksi tekniikkaasi ja hahmoosi soveltuva paperi. Liitä suunnitelmaan myös lyhyt kirjallinen tarina hahmostasi. Liitä hakemukseen tästä linkistä avautuva hakulomake täytettynä. Samasta linkistä voit myös halutessasi tulostaa hakutehtävän. Ongelmien sattuessa hakulomakkeen voi myös noutaa 30.7. alkaen ma-to klo 9-16 Työväenopiston Stoan toimistosta os. Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki.

Hakutehtävä ja hakulomake palautetaan 1.-13.8.2018 Opistotalon opistoisännälle os. Helsinginkatu 26, PL 53308, 00530 Helsinki. Opistotalo on auki ma-to klo 8-16 ja 13.8. klo 8-18. Lähetykseen merkintä: Käsityön taiteen perusopetus / Kirsti Soukka. 13.8. klo 18 jälkeen perille tulleita hakemuksia ei oteta huomioon (huomioithan siis postinkulun hitauden). Hakemuksia ei palauteta, eikä niistä anneta palautetta.

Hakutehtävän arviointikriteerit:

  • luovuus ja omaperäiset ratkaisut
  • suunnitelman kuvallinen ja sanallinen havainnollisuus
  • suunnitelman visuaalisuus.

Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostilla viikolla 33. Kirje opintoihin valituille lähtee samalla viikolla. Opintoihin valitaan max. 14 opiskelijaa.

Tärkeät päivämäärät:

  • Opintoneuvonta ma 6.8.2018 klo 12-14 puh. 09 310 88673 / Tupu Mentu
  • Hakutehtävän ja -lomakkeen palautus ma 13.8.2018 klo 18 mennessä.
  • Valinnoista ilmoitetaan 17.8.2018 mennessä sähköpostilla.
  • Opinnot alkavat la 1.9.2018. Syksyn ohjelman näet Ilmonet.fi -palvelusta.

Olisiko nyt sinun hetkesi? Hae rohkeasti – opinnot odottavat sinua!

Otsikkokuvassa Päivi Puustisen tilatekstiili Marjaniemen ryhmäpuutarhaan tehdystä yhteistyöprojektista.