Käsityön taiteen perusopetusta aikuisille

taiteen perusopetuksen yhteistyoprojekti Marjaniemen ryhmapuutarhaan

Nyt se alkaa taas! Ai mikä? No, mahdollisuus kehittää omaa käsityöilmaisua hyvässä seurassa!

Perusopintoihin hakeminen

Käsityön taiteen perusopetuksen Perusopintoihin voivat hakea kaikki oman käsityöilmaisunsa kehittämisestä kiinnostuneet. Hakutehtävä julkaistaan 1.7.2018 tässä Opistosta Käsin -blogissa. Hakutehtävä ja täytetty hakulomake palautetaan 1.-13.8.2018 Opistotalon opistoisännälle os. Helsinginkatu 26, PL 53308, 00530 Helsinki. Lähetykseen merkintä: Käsityön taiteen perusopetus / Kirsti Soukka. 13.8. klo 18 jälkeen perille tulleita hakemuksia ei oteta huomioon (huomioithan siis postinkulun hitauden). Ei netti-ilmoittautumista. Ryhmään valitaan max. 14 opiskelijaa.

Tiedotustilaisuus 21.5.2018

Tiedotustilaisuus uuden opetussuunnitelman mukaisista käsityön taiteen perusopetuksen opintokokonaisuuksista pidetään maanantaina 21.5.2018 klo 17.30-19.00 Opistotalon Helsinginsalissa os. Helsinginkatu 26. Tule kuulemaan ja kysymään perus- ja syventävien opintojen tavoitteista ja sisällöistä!

Työväenopiston opetussuunnitelma

Opetushallitus julkaisi viime syksynä taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet. Niiden mukainen opetus käynnistyy eri puolilla Suomea syksyn 2018 kuluessa. Olemme talven mittaan laatineet työväenopistolle uutta opistokohtaista laajan oppimäärän käsityön opetussuunnitelmaa. Se menee Kasvatus- ja koulutustoimialan suomenkielisen jaoston hyväksyttäväksi toukokuussa.

Tavoite

Käsityön taiteen perusopetuksen keskeinen tavoite on edelleen oman ilmaisu- ja käsityötaitojen kehittäminen.  Muutoksia on tullut tavoitteiden ja sisältöjen painotuksiin, myös perus- ja syventävien opintojen tuntimäärät jakautuvat eri tavalla.

Suunnitelmissamme on käynnistää perusopintojen opintokokonaisuus syksyllä 2018 ja syventävien opintojen opintokokonaisuus alkuvuodesta 2019. Kerromme hakumenettelystä ym. käytännöistä tiedotustilaisuudessa.

Tervetuloa!

Tupu Mentu ja Kirsti Soukka

Kuvassa Irina Karpovin tilkkutyö Marjaniemen siirtolapuutarhaan tehdystä yhteistyöprojektista.