Espoon opiston näyttely Tapiolassa

Kävin Espoon työväenopiston käsityönäyttelyssä ihastelemassa upeita töitä. Tässä teille muutama maistiainen; vielä ehtii katsomaan!

Kädentaidot nyt -kevätnäyttelyssä on esillä töitä, jotka ovat valmistuneet Espoon työväenopiston järjestämillä kädentaitojen kursseilla ja avoimissa oppimisympäristöissä kudonta-asemilla.

Käsityön taiteen perusopintojen ryhmä on töissään pohtinut arjen designia ja sitä, kuinka muotoilu näkyy käyttöesineissämme ja kuinka käsin valmistetun tuotteen avulla voi piristää arkea ja saada siitä toimivamman.

Viulunrakennuksen kurssilla on valmistunut kuuden lukuvuoden aikana upea viulu.

Sinilevä-ryijytyynyt on valmistanut Hanna Jokela.

Syksyn ja kevään ryijykursseilla valmistuneiden ryijyjen innoittajina ovat olleet värikkäänä hehkuva ja kuulas syksy, kalliolta aukeava kesäinen järvimaisema ja luonnon yksityiskohdat. Ideoita ryijyihin on löytynyt myös maapallostamme, sen merenalaisesta maailmasta ja tähtitaivaasta. Valo ja värit välkehtivät erikorkuisilla nukkapinnoilla tuoden esille monia henkilökohtaisia kokemuksia ja elämyksiä. Ryijyt on toteutettu pohjakankaalle ompelemalla sekä kangaspuilla kutomalla.

Ulla-Maija Seppä-Löfgrenin mekko on villa-pellava-kangasta. Takana Kirsi Turusen kukkahame.

Näyttelyssä on joitakin esimerkkejä pitsinnypläyksen monista mahdollisuuksista. Nypläämällä voi tehdä paitsi pöytäliinoja, myös koriste-esineitä, koruja, tauluja, hattuja, huiveja ja jakkuja. Materiaalina on työstä riippuen pellava-, puuvilla- tai silkkivillalanka. Myös metallilankaa voidaan käyttää nypläyksessä.

Anne hamerin putkikassi ja Maija Rantalan kaksi kassia.

Näyttelyssä on esillä myös muun muassa mosaiikkia, sidottuja kirjoja ja tilkkutöitä.

Näyttelypaikkana on Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytila osoitteessa Kulttuuriaukio 2. Näyttely on avoinna 16.5.–22.5.2018, ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn.


Lisätiedot:

Suunnittelijaopettaja Katriina Leppänen, p. 050 428 9308, katriina.leppanen(at)omnia.fi


Matkustin paikalle metrolla ja ihastelin asemalla seisovaa Kim Simonssonin patsasta Emma jättää jäljen. Emman jättämät jäljet näkyvät asemalla – ensimmäiset jo heti noustessa liukuportaita kohti lippuhallia. Värikäs, vihreää, keltaista, punaista ja sinistä sekoittava väriviiru koristaa seinää. Samanlaisia värijälkiä löytyy ympäri asemaa, ja tarina jatkuu myös digitaalisina animaatioina. Hauska ja oivaltava!