Pystymetsästä catwalkille -näytös

Catwalk

Opiskelijat catwalkilla! Helsingin työväenopiston Suomi 100 -juhlavuoden hanke huipentui käsityön osalta 12.12.2017 Designmuseoon. Näytöksessä opiskelijat esittelivät valmistamiaan vaatteita ja asusteita.

Catwalk

Designmuseon alakerran aulatila muuntui noin 120 opiskelijan catwalkiksi. Kumisaappaat toivat rentoutta  esiintymiseen ja opiston metsäteeman innoittaman hiukset oli koristeltu tuijan oksilla. Opiston musiikin opiskelijat loivat esitykseen hienon tunnelman musiikilla.

Catwalk

Kuva:Kari Karttiala

Työtavat

Esityksen työt ovat valmistettu työväenopiston kursseilla. Lopputulokseen on tarvittu hyvin erilaisia työtapoja: kudonta, vanutus, huovutus, neulonta, virkkaus, ompelu, nahkatyöt, tilkkutyöt, värjäys, kankaanpainanta, kirjonta, helmityöt, pitsinnypläys, kierrätys. Puhumattakaan kaikista käden taidoista, joita opiskelijat ovat tarvinneet kaikkien näiden töiden toteuttamiseen.

Catwalk

Kuva: Kari Karttiala

Catwalkin valokuvat

Kari Karttiala kuvasi esityksen ja valokuvista on tehty kooste Opistosta käsin -blogin kuvagalleriaan.