Vanhat kanavatyöt komeiksi laukuiksi

Laukkuja vanhoista kanavatöistä

Kuvioi laukut kirppislöydöin –kurssilla ommeltiin laukkuja vanhoista kanavatöistä. Kirpputoreja kierreltiin, joku ajautui ihan huutokauppaan asti. Kasa kanavatöitä oli kuulemma pakko huutaa pois!

Päivitä sun perintö

Opiston käsityön opetuksen vuoden 2018 Päivitä sun perintö –teemaan liittyvällä kurssilla tätien ja mummojen aarteet, ne kamalan ihanat ruusut tuunattiin tyylikkäiksi laukuiksi. Lapsena itse tehdyt naivistiset kuvatkin löysivät paikkansa pienistä vetoketjupusseista.

Laukkuja vanhoista kanavatöistä

Uskallanko kajota?

Aluksi ihailtiin kaikkien aarteita ja hyviä löytöjä: musta-valkoisia siluettikuvia, 60-70 –luvuilta olevia pitkiä ruusutauluja ja samoja malleja eri värisinä. Sitten vain rohkeasti leikkaamaan ja sommittelemaan kuvia sopimaan muihin kankaisiin. Hei, tuo on hyvä idea ja ehdotus! Vai olisiko näin parempi? Parasta oli naapuriapu ja koko ryhmän mielipide, kun pohdittiin tuleeko enemmän pitsiä vai bling-blingiä, vai aitoa oikeaa metallinyöriä – Pariisista tietysti!

Laukkuja vanhoista kanavatöistä

Lopussa kiitos seisoo

Kurssi oli vauhdikas, kun välillä taskukin meni ylösalaisin, ja vuori melkein väärinpäin. Mutta muistitko jättää kääntöaukon, no en minäkään….siis tauon paikka ja lisää kahvia. Laukkuja valmistui jokaiselle vähintään yksi, monelle useampikin.

 

Teksti ja kuvat Ulla Meskanen