Noidat valtasivat Kaapelitehtaan!

noidat

Kaapelilla kokoontuva tilkkutyökurssi oli viime viikolla pääsiäistunnelmissa. Artesaaniopiskelija Eija johdatteli ryhmän aiheeseen eli tilkkunoidan tekemiseen.

Osallistujat olivat tilkkuilijoina taitavia ompelijoita ja työskentelivät omatoimisesti niin, että ohjaaja sai pyöritellä peukaloitaan lopun aikaa. Mielikuvitus ja kekseliäisyys lähtivät lentoon ja osallistujat ottivat aiheen haltuun.

Pääsiäisnoidan tekemisen vaiheita

Kuva: Materiaaleja

Noidat saivat ylleen värikkäät vaatteet. Sukkahousupää oli suosittu. Nenät olivat komeita ja ilmeet vaihtelivat hurjista hymyyn. Tekemisen lomassa vertailtiin virpomisperinteitä idässä ja lännessä. Kun pääsiäisnoidat virpovat muualla palmusunnuntaina, Pohjanmaalla trullit kiertävät vasta pääsiäislauantaina. Keskiajan noidilla todettiin olleen kuumat paikat.

Kurssin lopuksi osa noidista kokoontui odottamaan palmusunnuntain lähtölaskentaa. Ehtipä mukaan harvoin nähty noitaprinsessakin. Muutamat noitujat vielä sukivat luutiaan ja kiillottelivat pannujaan eivätkä ehtineet kuvaan.

Noitapoppoon myötä hyvää pääsiäistä kaikille!

Noidat

teksti: Eija Pouttu