Hurmaava miniryijy

Miniryijyn viimeistely

Hurmaava miniryijy -kurssilla kudottiin kahtena viikonloppuna. Siirrettävillä kudontakehyksillä toteutettiin sekä perinteisiä ryijyjä että moderneja seinätekstiilejä.

Kehyskudonnan aloitus

Ensimmäisenä viikonloppuna harjoiteltiin loimen laittoa ja kudonnan alkeita, sekä testailtiin muutamia erilaisia tekniikoita esim. helmipoimintaa ja kuvakudostekniikoita. Inspiraatiota omiin töihin löytyi mm. Pinterestistä hakusanoilla miniryijy, wall rug, diy wall hanging. Opetuskertojen välissä oli kolme viikkoa aikaa tehdä työtä kotona.

Kudontakehys

Kudontakehys

ryijynukka

ryijynukka

Toisena viikonloppuna jatkettiin kudontaa ja opeteltiin työn viimeistelyä. Tutkimme myös toisten töitä ja valitsemia tekniikoita. Lisäksi käsiteltiin lyhyesti ryijyn historiaa.

 

sinivalkoinen            palmikko ja nukkaa

Kurssi ja kudonnan työ toimi hyvänä introna materiaalien ja tekniikoiden maailmaan. Yhdessä todettiin tietotaidon nousseen seuraavaa työtä ajatellen. Niin hermojen kiristymiset kuin onnistumisen ilo tulivat tutuksi työskentelyn lomassa. Kurssin töistä, miniryijyistä ja seinätekstiileistä, tuli ihanan erilaisia ja kurssilaisten näköisiä.

 

vaalea miniryijy     geometrinen miniryijy

 

kukkia miniryijyssä

 

Hurmaava miniryijy H175487 

Kudo miniryijy kudontakehyksessä. Leiki materiaaleilla ja kokeile mm. ryijysolmua, helmipoimintaa ja kuvakudosta. Opetuskertojen välillä edistät työtä itsenäisesti. 

kurssi oli Helsingin työväenopiston Opistotalossa syksyllä 2017

 

teksti ja kuvat Anniina Ylä-Outinen

kurssin opettaja