Kierrätys kunniaan

Vaatteet kutistuvat ja kengät ja laukut kuluvat eikä ole intoa mennä kirpputorille niitä myymään. Mihin ne sitten veisin kun jätteisiinkään ei voi niitä pistää?

RECCI

Recci on vastaus kierrätysongelmiin. Se on liiketoimintaperiaatteella toimiva yksityinen ja riippumaton yritys. Myymälän tuotoilla rahoitetaan toiminnan lisäksi tekstiilien kierräätysmenetelmien kehittämistä, jotta arvokas materiaali voitaisiin käyttää uudestaan ja uudestaan. Poistotekstiileistä tehdään esimerkiksi autojen äänieristett’ ja kuitua muotiteollisuudelle.

Toimipisteet ja kierrätyslaatikoiden osoitteet löytyvät netistä, joten voit toimia oman aikataulusi mukaisesti.

Vanhat vaatteet

Recci ottaa vastaat vanhat vaatteet, joista hyväkuntoiset myydään Recci-myymälöissä. Myyntiin kelpaamattomat toimitetaan eteenpäin lajiteltaviksi materiaalin mukaan. Lopuista tekstiileistä syntyy materiaalia autoteollisuuteen, eristeeksi, imeytysmatoksi ja muiksi tuotteiksi. Myös kangaspalat soveltuvat kierrätykseen kunhan koko on noin A4.

Recin motto: yksikin roskiin mennyt vaate on liikaa.

Naisten vaatteita

 

Miesten vaatteita

Laukut ja kengät

Kulutetut kengät ja laukut soveltuvat esim. asfalttiin rouhittuina, joten niitäkään ei siis enää pistetä jäteastiaan. Laskettelumonot, luistimet ja jääkiekkovarusteet eivät kuitenkaan sovellu kierrätykseen.

Kierrätyksen käytäntöä

Kierrätykseen tuotavat tuotteet eivät saa olla märkiä, homeisia tai muuten tuoksua voimakkaasti. Recci ei myöskään ota vastaan patjoja, tyynyjä, peittoja eikä mattoja.

Recin kautta kulkevasta materiaalista ainostaan 2-3% joutuu energiaksi ja Recci on mukana Suomessa hankkeissa, joissa tähtäimenä on saada tekstiileille uusi elämä joissain muualla kuin polttolaitoksessa.

Jos ei itsellä ole mitä kierrättää niin voihan mennä liikkeisiin ostoksille!

Raija Torni