Hyväksi kotiompelijaksi -opiskelijat opintokäynnillä – Named

Tuotekatalogi ja kaavapaketteja.

Named-kaavoja myyvä yritys oli opintokäyntikohteena Hyväksi kotiompelijaksi -opiskelijoilla. Named-kaavapakettien takaa löytyy suomalainen suunnittelu ja valmistus.

Named-yrittäjät

Yrityksen perustajat suunnittelijasisarukset Saara ja Laura Huhta kertoivat yrityksen perustamisen kimmokkeesta ja innostuksesta vaatteisiin, muotiin, suunnitteluun ja itse tekemiseen.

Suunnittelijasisarukset ja yrityksen perustajat Saara ja Laura Huhta.

Kuva: Outi Honkimaa

Kaavapaketit

Ennen kuin kaavapaketti on valmis, se eteen on tehty paljon töitä. Saara ja Laura esittelivät pääpiirteittäin kaavapakettien syntyprosessin. Idea teemasta on malliston lähtökohta. Named lanseeraa kahdesti vuodessa kevät/kesä ja syksy/talvi-päämallistonsa, sekä tämän lisäksi vuoden kierrossa on myös muita pienempiä teemamallistoja. Testatut kaavapaketit on sarjottu eri kokoihin. Malleista löytyy helposti valmistettavia yksityiskohtia, mutta haastettakin löytyy. Kaavapakettien vaatteet on luokiteltu viiteen vaikeusasteeseen, joten jokainen vaateompelua harrastava voi löytää mallistoista itselleen sopivaa ommeltavaa. Mielenkiintoiset yksityiskohdat ovat Named-kaavojen rikkaus.

Kuva yksittäisestä kaavapaketista, jonka päällä kun kuva mallista.

Kuva: Outi Honkimaa

 

 

Helpotusta harrastajalle

Valmiit kaavapaketit ovat yksi vaihtoehto kotiompelijalle. Omaa luovuutta voi käyttää värein ja materiaalivalinnoin, sekä yksityiskohtia muuttamalla. Kaavoja saa valmiina kaavapaketteina tai itse tulostaen pdf-tiedostona.

Kaavapakettien malleista on valmistettu kustakin mallivaate. Vaatetangolla mallivaatteita.

Kiitos Lauralle ja Saaralle kun saimme tutustua yritykseenne!

Lisätietoja

Tutustu Named-yrityksestä verkkosivuihin netissä.
Hyväksi kotiompelijaksi -koulutukseen kuuluu 1-2 opintokäyntiä lukukaudessa. Kohteet tukevat kunkin lukukauden opintoja.