Amigurumit nuo ihanat maskotit!

Ihanat, värikkäät amigurumit ovat neulottuja ja tai virkattuja pehmoeläimiä. Nimi tulee japaninkielisistä sanoista ami, joka tarkoittaa virkattua tai neulottua ja nuigurumi, joka taas tarkoittaa pehmolelua (japaniksi 編み包み, kirjaimellisesti neulottu-kääritty).  

Amigurum hahmot

Amigurumi on useinmiten söpö eläin esim. nalle, pupu, kissa, koira yms. tai ihmishahmo. Sse voisi olla myös tuote esim. vihannes, leivos, hattu, laukku. Vain mielikuvitus on rajana.

Kuva: Inna Jaakkola.

Amigurumiin tarvittavat tarvikkeet ja työvälineet

Helpointa on virkata tai neuloa amigurumeja tiiviistä, kierteisestä, keskipaksuisesta puuvilla, villa- tai sekoitelangasta. Virkkuukoukku tai puikkojen paksuus valitaan langan paksuuden mukaan. Keskipaksuun lankaan sopivat koot on 3-4. Täytteenä voi käyttää polyesterivanua. Erilaisia yksityiskohtien vaatimia osia voi lisätä kuten irtosilmiä ja metallisen ripustimen.

Kuva: Inna Jaakkola.

Osien valmistaminen

Amigurumin osat valmistetaan erikseen ja sen jälkeen ne yhdistetään. Osat on syytä kiinnittää turvallisesti, ettei pienet irtoavat osat ole turvattomia pienille lapsille.

Kuva: Inna Jaakkola.

Innostu ja ihastu amigurumeihin

Koska amigurumit ovat niin hellyttäviä, niiden suosio kasvaa koko ajan. Helsingin työväenopistosta järjestetään aiheesta kurssi H182226 Virkataan Amigurumeja 10.-11.3.2018 klo 10-15 Kaapelitehtaan toimipisteessä. Kurssilla opitaan virkkaustekniikkaa ja osien valmistuksen työvaiheet sekä työn kokoamisen ja viimeistelyn. Lisätietoja ja ilmoittautuminen www.ilmonet.fi  

Kevään aikana on vielä tarjolla monta kivaa virkkaus- ja neulekurssia esim. Väriterapiaa virkatuilla mandaloilla H182579. Tutustu opiston kurssitarjontaan ja ilmoittaudu www.ilmonet.fi

Teksti Inna Jaakkola ja Outi Honkimaa