Hetkiä metsän kauneudesta

Näyt unissa synnyttivät Mirja Torkkelin tilkkutyön, lumoavan kaunis talvinen metsä. Näkyyn kuului sammalta, jäkälää, kaarnaa, tuohta… koivuja, lehtipuita ja lumen peittämiä puita. Tilkkutyössä nämä pitäisi näkyä läpikuultavasti.

Tilkkupiiri-kurssilla tilkkutyön suunnittelunteemana oli ”Metsä meissä – talvinen metsä”. Aihe liittyi työväenopiston Suomi 100 – juhlavuoden teemaan. Kaiken tämän Mirja kokosi tilkkutyöhön, joka on kooltaan 67 cm x 57 cm. Luonnossa saatavien materiaalinen lisäksi työssä hän käytti puuvilla- ja villakangasta, organzaa, tylliä, huovutettua villaa ja villalankoja. Pohjana on käytetty pellavapyyhettä.

Mirja kertoo kuinka tehdessä kuvat syntyvät tarinoiden kautta. Hän tuntee tekemisen voimakkaana ja yksittäiset kuvat syntyvät tehdessä. Työskentelyssä päiviä voi olla välissä kun uudet kuvat kypsyvät.

Lauttasaaressa asuvan Mirja Torkkelin jokapäiväinen lenkkipolku kulkee pitkin Lauttasaaren metsärantaa. Hänelle metsä antaa hirveästi voimaa, puhdistaa mielen ja siellä tulee hyvälle tuulelle. Metsän tuoksut ovat tärkeää, vaikka helsinkiläinen metsä ei tuoksu samalla kun muistot lapsuuden metsästä Hollolassa, Mirja kertoo.  Kokemuksena hänelle metsälenkki on joka päivä erilainen.

Eläkkeelle jäädessään Mirja Torkkel aloitti opiskelun Helsingin työväenopistossa. Takana on 36 vuotta uraa tekstiilialalla. Tällöin työ vei kaiken ajan. Nyt omien sanojen mukaan, hän on käsityö- ja kuvataidekurssien suurkuluttaja. Hänestä käsityö kulkee käsi kädessä kuvataiteen kanssa. Aineet tukevat toisiaan. Mirja on osallistunut myös hyväntekeväisyyskursseilla ommellen mm. Unicef-nukkeja. Lisäksi hänen harrastuksiin kuuluu liikunta ja ratsastus. Kaiken tämän on mahdollistanut, että hän on saanut pysyä terveenä.

0 Kommenttia

Jätä kommentti