Juhlavuosi vauvoillekin

100-vuotiseen Suomeen syntyviä vauvoja muistetaan tänä vuonna lämmöllä.

Jokaiselle tänä vuonna syntyvälle annetaan siniristilippumme väriset neulotut sukat. Kaikki jalkaterät ovat erikokoisia ja keskosilla tosi pienet. Heillekin neulotaan somat sukat  – tosin niissä taitaa olla vielä kasvun varaa. Työväenopiston Neuleita hyväntekeväisyyteen -kurssilla on neulottu näitä somia sukkia.

Helsingin työväenopiston Opi ja auta – tilkkupeitto vauvalle -kurssilla nimikoidaan tänä vuonna Nuppupeitot kirjovalla ompelukoneella. Peitoista löytyy Suomi 100 -teksti vaikkapa autosta, veneestä tai sen alta. Pieni keskonen saa peiton ikiomaksi suoraan sairaalasta.

Opiskelijat lahjoittivat HUS:n vastasyntyneiden teho-osastolle Suomi 100- peittoja ja sukkia. Kuvissa muutama makupala. Lisätietoa vauvoille lahjoitettavista sukista löydät Suomi 100 -ohjelmasta:
http://suomifinland100.fi/project/villasukkakerays-juhlavuonna-syntyville/

Teksti ja kuvat Raija Torni

 

0 Kommenttia

Jätä kommentti